Cazul fetiţei care a murit în Maternitate: anchetatorii nu au acces la documentele medicale!
BOTOSANI

În paralel cu ancheta derulată de comisia din cadrul Spitalului Judeţean în cazul bebeluşului mort din cauza streptococului beta-hemolitic de tip B, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani continuă propria lor anchetă pentru ucidere din culpă.

Cazul fetiţei care a murit în Maternitate: anchetatorii nu au acces la documentele medicale!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Numai că nici până acum anchetatorii nu au primit foaia de observaţie a Ralucăi Hârtopeanu şi a fetiţei sale, în condiţiile în care încă de miercuri aceste documente au fost solicitate, iar simpla listare ar fi luat cinci minute.

"Nici acum nu avem foaia de observaţie, cei de la Spital anunţând că abia luni vor elibera aceste documente. Noi putem da şi mandat pentru ridicarea silită a acestor înscrisuri, nu au nicio justificare pentru faptul că nu vor să listeze fişa electronică şi o copie xerox a foii de observaţie", susţine procurorul de caz Nicoleta Arpinte.

Reamintim că joi şi-a încheiat activitatea comisia de anchetă formată din specialişti din cadrul Spitalului, concluzia anchetei fiind că fetiţa de două zile a murit din cauza streptococului beta-hemolitic de tip B, care ar fi dus la o bronhopneumonie congenitală, urmată de insuficienţa respiratorie.

Concluziile comisiei de anchetă, pe larg, aici:

Nimeni nu este vinovat pentru tragedia familiei Hârtopeanu din Săveni, care şi-a pierdut fetiţa la două zile de la naştere- sunt concluziile comisiei de anchetă!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
26

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
7

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
356

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...