Cătălin Flutur: "Au existat hotărâri succesive de Consiliu Local prin care să fie stimulaţi investitorii"
BOTOSANI

Abuzul în serviciu, respectiv complicitatea la abuz în serviciu, pentru care sunt cercetaţi de către procurorii anticorupţie primarul Cătălin Flutur şi mai mulţi responsabili din Primărie în afacerea "Uvertura Mall", ar fi avut loc prin diminuarea ilegală a redevenței datorate de către societatea care a construit Uvertura City Mall Consiliului Local.

Cătălin Flutur: "Au existat hotărâri succesive de Consiliu Local prin care să fie stimulaţi investitorii"

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Anchetatorii au calculat prejudiciul produs bugetului local la suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de Uvertura City Mall.

Primarul Cătălin Flutur spune însă că nu poate comenta acest prejudiciu.

"În schimb, pot să amintesc că în municipiul Botoşani au existat hotărâri succesive, una din '98, una din 2003 şi una din 2005, prin care Consiliul Local- deci Consilii Locale diferite, cu primari diferiţi-, prin care persoanele care doresc să investească, să facă ceva, pe perioada executării lucrîrilor, să plătească o redevenţă de organizare de şantier, o redevenţă scăzută. Era o logică- cum îi încurajăm? Oferindu-le nişte facilităţi, vine, investeşte la noi dar pe perioada executării lucrărilor plăteşti o redevenţă de organizare de şantier şi aceste hotărâri există. Dar alea vor fi discutate la momentul potrivit. Valoarea prejudiciului este calculat într-un mod anume, de asta şi spune că sunt trei acte materiale, sunt trei etape distincte. Prima etapă- până la obţinerea autorizaţiei de construcţie, a doua etapă- pe perioada autorizaţiei de construcţie, a treia etapă- pe prelungirea autorizaţiei de construcţie", explică primarul Flutur.

Întrebat de ce niciun fost consilier local nu apare în lista transmisă de DNA Suceava, cu privire la numele celor cercetaţi în dosarul "Uvertura Mall", în condiţiile în care contractul a fost aprobat de Consiliul Local, Cătălin Flutur a spus "Aşteptaţi!".

Potrivit primarului, există un circuit al documentelor- solicitarea ajunge la aparatul de specialitate din Primărie, care elaborează documentaţiile necesare şi apoi urmează votul consilierilor municipali.

"E foarte simplu să nu-ţi asumi nimic, să spui- „eu nu semnez nimic, să semneze oricine altcineva” şi am învăţat lucrul acesta în atâţia ani. Normal, cine-i în cap, ultima semnătură? De acolo se trage. Dar e un mod de-a spune, că nu se trage nimic. Eu nu pot să spun decât că ceea ce s-a întâmplat este normal şi corect", explică primarul Cătălin Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta