Carieră sportivă pusă în pericol de un dosar penal! FOTO

Un talent sportiv recunoscut în ţara sa şi nu numai şi-a îngreunat situaţia cu un proces în care este judecat la Judecătoria Darabani. La insistenţele fratelui, tânărul a luat o decizie care îi pune în pericol tot viitorul sportiv.

Carieră sportivă pusă în pericol de un dosar penal! FOTO

În urmă cu aproape trei ani, în noiembrie 2014, o patrulă a Poliţiei de Frontieră- Sectorul Rădăuţi Prut a observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care circula, încercând să nu fie văzută, dinspre râul Prut către drumul naţional ce face legătura între Rădăuţi- Prut şi Miorcani, cărând în spate un pachet mare.

Imediat, poliţiştii de frontieră s-au pus în mişcare şi au pornit pe urmele respectivei persoane, reuşind să o oprească cu un foc de armă tras în plan vertical. În scurt timp, poliţiştii l-au identificat pe adolescentul de 15 ani care tocmai adusese din Republica Moldova un colet cu ţigări de calitate inferioară, împachetat bine în polietilenă, o altă persoană aducând un alt colet, dar care nu a mai putut fi prinsă.

Adolescentul le-a povestit poliţiştilor de frontieră că, în urmă cu o zi, în timp ce se afla în Lipcani, Republica Moldova, a fost abordat de un necunoscut ce i-a vorbit în ruseşte şi în româneşte şi care i-a propus să câştige un ban cinstit- 2.000 de lei moldoveneşti, cu o activitate mai "necinstită"- să aducă prin apa Prutului, cu o barcă pneumatică, nişte colete, neştiind ce conţin.

Ar fi fost o poveste frumoasă, dacă poliţiştii de frontieră nu ar fi făcut schimb de informaţii cu colegii moldoveni, care le-au spus că în aceeaşi seară, l-au prins pe malul celălalt al Prutului pe fratele adolescentului, Ruslan R., despre care s-a considerat că a pus tot planul de transport al ţigărilor- 3.000 de pachete numărate în cele două colete descoperite de poliţişti. Ca atare, au început cercetările faţă de Vadim R., pentru infracţiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravată, urmând ca fratele său să fie cercetat pentru trecerea frauduloasă şi instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Doar că, din martie 2017, Ruslan R. nu s-a mai apropiat de frontiera de stat a României, el fiind dat în consemn pe toată frontiera. A rămas în atenţia anchetatorilor doar fratele său, Vadim R., trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani pentru cele două infracţiuni.

Situaţia lui nu este deloc uşoară în condiţiile în care în Republica Moldova, Vadim R. este un sportiv recunoscut, elev al Şcolii Sportive Specializate de Box, membru al Lotului Naţional al Republicii Moldova şi campion al Republicii Moldova de tineret, obţinând locul V la Campionatul European de Tineret şi premiat la numeroase turnee internaţionale, inclusiv în România.

Urmează însă ca judecătorii români să stabilească dacă va răspunde penal pentru faptele pentru care a fost trimis în judecată.


(FOTO: Vadim R, în albastru, în timpul unei competiţii în România)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
29

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
297

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
324

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...