Botoșănean trimis în judecată pentru tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui botoșănean, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Botoșănean trimis în judecată pentru tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice!
Inculpatul se află în stare de recidivă, începând cu anul 2003 acesta fiind condamnat în repetate rânduri la pedepse privative de libertate pentru comiterea mai multor tipuri de infracţiuni. În perioada 30 aprilie - 23 noiembrie 2017, a executat o ultimă condamnare în penitenciar, fiind liberat la termen.
 
Bărbatul, care locuiește într-un sat din județul Botoşani, în dimineaţa zilei de 21 octombrie 2018 s-a deplasat într-o comună din judeţul Suceava, pentru a-şi vizita mama, precum şi copiii aflaţi în grija acesteia. 
 
Magistrații au mai reținut că inculpatul cunoaştea persoana vătămată, însă niciodată între aceştia nu au existat incidente. Atât în dimineaţa acelei zile (în jurul orei 08:00 cu aproximaţie) cât şi în jurul amiezii (ora 12:00 cu aproximaţie), persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpatul în centrul comunei în care locuia mama sa precum şi pe raza unei comune învecinate, fără a purta vreo discuţie cu acesta. 
 
În jurul orei 15:00, inculpatul se afla pe raza localității rurale în care locuia mama sa, consumând băuturi alcoolice împreună cu alți cunoscuți. Prin apropierea aceluiaşi local public unde inculpatul consuma băuturi alcoolice s-a deplasat la momentul respectiv persoana vătămată însoţită de un prieten. Când aceste două persoane au ajuns în apropierea inculpatului, acesta i-a solicitat persoanei vătămate să le facă cinste, însă victima a refuzat afirmând că nu are bani. 
 
Persoana vătămată şi-a continuat deplasarea pe drumul public împreună cu prietenul său însă, din motive neprecizate, inculpatul a urmărit-o pe victimă pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, iar în momentul în care a ajuns în spatele acesteia, fără a-i spune ceva, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în şoldul stâng; persoana vătămată s-a întors cu faţa către agresor şi a constatat că acesta încearcă să-i aplice o nouă lovitură, de sus în jos, cu acelaşi cuţit – persoana vătămată a ridicat braţul stâng cu intenţia de a se apăra, recepționând lovitura în zona feţei dorsale a braţului stâng.
 
După aplicarea acestor lovituri persoanei vătămate, agresorul a proferat la adresa acesteia insulte şi injurii, amenințând că-i va omorî şi pe membrii familiei sale, îndepărtându-se apoi de persoana vătămată, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. 
 
Ulterior agresiunii, la ora 15:44, un martor a apelat Dispeceratul 112, solicitând deplasarea unui echipaj medical. Persoana vătămată a fost transportată cu un echipaj S.M.U.R.D. la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea asistenţei medicale. 

Victima a prezentat un traumatism al membrului superior stâng şi un traumatism al membrului inferior stâng, ambele tratate chirurgical, complicate în evoluţie cu şoc hemoragic. 
 
După comiterea agresiunii inculpatul s-a deplasat în continuare pe drumul public cu cuţitul în mână, la vedere, afirmând că se va lupta cu orice persoană doreşte să facă acest lucru, fapt care a creat o stare de temere persoanelor care se aflau în apropiere, tulburând în acest mod ordinea și liniștea publică, după care s-a deplasat la locuinţa mamei sale.  
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. "Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A vrut să-și ducă soția la Maternitate, dar s-a "împotmolit" în asfalt!

astăzi, 21:21
877

Un botoșănean a povestit, plin de năduf, ce a pățit pe un drum din județul Botoșani. Pentru că soția, însărcinată în aproape 9 luni, se simțea rău, bărbatul a urcat în ...

Parlamentul austriac a votat: Românii rămân fără bani

astăzi, 19:25
252

Străinii şi familiile mari, inclusiv românii, vor fi principalele categorii vizate de reduceri ale beneficiilor sociale în Austria, în baza unei reforme care a fost votată joi &ic...

Cum combini alimentele de Paști pentru a evita afecțiunile digestive

astăzi, 18:33
117

Afecțiunile digestive, inamicul numărul 1 al marilor sărbători. Cum se servesc preparatele pentru a evita aceste probleme. Sfaturi pentru masa de Paște: cum ar trebui să servească românii...