Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Prejudiciul adus bugetului de stat este în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate.

Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui botoșănean cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

S-a reţinut că, în perioada martie – octombrie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, acesta nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţionarea, respectiv vânzarea unui număr de 28 autoturisme second-hand, cumpărate din spaţiul intracomunitar, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit reprezentantii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

Vineri, 21 Septembrie 2018
2419

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1037

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

Vineri, 21 Septembrie 2018
1840

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...