Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Prejudiciul adus bugetului de stat este în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate.

Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui botoșănean cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

S-a reţinut că, în perioada martie – octombrie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, acesta nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţionarea, respectiv vânzarea unui număr de 28 autoturisme second-hand, cumpărate din spaţiul intracomunitar, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit reprezentantii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inconștiența unei mame i-a uimit peste măsură pe medicii din Botoșani!

Joi, 18 Aprilie 2019
791

Deși a mai născut de șase ori până acum, femeia în vârstă de 41 de ani, însărcinată pentru a șaptea oară, nu doar că nu a mers niciodată la medic timp de nouă luni,...

La mulți ani, Gheorghe-Mihai CORON!

Joi, 18 Aprilie 2019
41

Gheorghe Mihai Coron s-a născut pe 19 aprilie 1938, în satul Todireni, din judeţul Botoşani. Este un apreciat pictor şi profesor, cu lucrări în colecţii de stat şi în străin...

Bursele sociale pe motive medicale: Controverse din cauza unui Ordin al Ministerului Educației!

Joi, 18 Aprilie 2019
381

Unde-i lege nu-i tocmeală, unde-i ordin, cu plăcere! Cam așa s-ar putea rezuma problema creată de acordarea burselor sociale pe motive medicale, care stârnește în municipiul Botoșani...