Botoșănean trimis în judecată pentru afaceri ilegale cu mașini!

În calitate de administrator al unei societăți, botoșăneanul nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii tranzacţii intracomunitare de bunuri şi servicii efectuate, respectiv achiziţii de autoturisme. Prejudiciul se ridică la 298.254,72 lei. 

Botoșănean trimis în judecată pentru afaceri ilegale cu mașini!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.Ş., din municipiul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii tranzacţii intracomunitare de bunuri şi servicii efectuate, respectiv achiziţii de autoturisme în valoare de 187.715 euro (835.224 lei), servicii în sumă de 3.600 euro (15.868 lei), precum şi livrarea de autoturisme în valoare de 55.470 euro (245.177 lei).

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în valoare de 298.254,72 lei, compus din TVA de plată în sumă de 281.211,59 lei şi impozit pe profit suplimentar în sumă de 17.043,13 lei.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! Valeriu Iftime vrea să scape de Diego Fabbrini: "Nu l-aş mai ţine"

astăzi, 09:25
13

Se pare că relaţia de armonie dintre FC Botoşani şi Diego Frabbrini (28 de ani) s-a deteriorat, după ce evoluţiile italinului au devenit din ce în ce mai slabe. Patronul lui FC Botoşani, ...

Meteo: Soarele iese timid dintre nori

astăzi, 08:41
85

Vremea va fi schimbatoare joi, insa de vineri iarasi incep sa creasca temperaturile. Joi se anunta averse prin Muntenia si Oltenia. Vor fi maxime de 14 grade in Moldova, 12 in Maramures, 15 in Cr...

Pe vremea tinereții noastre nu realizam cât de ecologiști eram, dar exista bunul simț

astăzi, 08:21
353

La casa de marcat a supermarketului tânăra casieră îi atrage atenția clientei (o doamnă mult mai în vârstă) că sacoșa de acasă e din plastic și nu e bună pentru mediu...