Botoşănean trimis în judecată de DIICOT după ce a folosit cardul firmei pentru a face cumpărături!

Botoşănean trimis în judecată de DIICOT după ce a folosit cardul firmei pentru a face cumpărături!

Un tânăr din judeţul Botoşani a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT  pentru “acces ilegal într-un sistem informatic” şi “efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, după ce a folosit fără drept un card bancar de la firma la care lucra, pentru a face unele cumpărături.

D.A., de 33 de ani, din Bucecea, era angajat la o firmă al căruti patron era un cetăţean străin şi care avea punct de lucru şi la noi în judeţ. Într-o zi tânărul a observat cardul patronului, ale cărui date de identificare erau la vedere, şi după ce a făcut câteva fotografii cardului a rugat o rudă să îi cumpere de pe un site un telefon Samsung, a cărui valoare era de 3.649 de lei.

Telefonul a fost comandat de pe un site specializat folosindu-se datele de pe cardul care nu îi aparţinea angajatului, iar după ce a primit coletul tânărul de 33 de ani a vândut mai departe telefonul.

Patronul firmei a descoperit tranzacţia şi cum nu a reuşit să afle cine a efectuat-o a depus o plângere penală. Cazul a ajuns  astfel în lucru la DIICOT Botoşani.

Potrivit anchetatorilor, s-a reţinut că la data de 8 aprilie 2016,  prin folosirea în mod neautorizat a datelor de identificare ale unui card bancar aparţinând societăţii la care lucra,  D.A. a accesat în mod ilegal sistemul informatic al băncii şi a dispus efectuarea unei plăţi pentru cumpărarea unui telefon, plată despre care reprezentanţii societăţii nu au avut cunoştinţă, fiind dispusă fără consimţământul acestora. Prejudiciul de 3.649 lei a fost recuperat integral. 

Tânărul, care între timp a demisionat, va ajunge acum în faţa judecătorilor şi va da socoteală pentru fapta sa.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
24

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
42

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
37

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...