Bătaia care te bagă în puşcărie! Botoşăneni trimişi după gratii după ce au stâlcit în bătaie un coleg de muncă

Opt ani de puşcărie adunaţi pentru un gest negândit: aceasta este pedeapsa acordată de instanţă unor tineri din judeţ acuzaţi de tentativă de omor după ce au tocat în bătaie un cioban, coleg cu unul dintre condamnaţi.

Bătaia care te bagă în puşcărie! Botoşăneni trimişi după gratii după ce au stâlcit în bătaie un coleg de muncă

La trei luni de la momentul la care viaţa unui om atârna de un fir de aţă din pricina bătăii încasate de la doi tineri, aceştia au fost condamnaţi în primă instanţă de Tribunalul Botoşani la pedepse privative de libertate.

Astfel, Ionuţ T. a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare la care se adaugă interzicerea drepturilor civile precum şi obligaţia de plată a sumei de 15.000 de lei, reprezentând daune morale şi materiale cuvenite victimei sale. Prietenul său, Claudiu L. a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare plus interzicerea drepturilor civile, instanţa reţinând că victima agresiunii a fost despăgubită cu 4.000 de lei. De asemenea, cei doi au fost obligaţi la plata de despăgubiri Serviciului de Ambulanţă, Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati şi Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu" din Iaşi, pentru transport, respectiv îngrijirile medicale acordate victimei agresiunii.

Fapta s-a petrecut la începutul lunii iunie a acestui an, atunci când Ioan T., în vârstă de 50 de ani, şi Ionuţ T., de 24 de ani, munceau împreună la o stână de pe raza comunei Stăuceni. La un moment dat, cei doi s-au luat la ceartă, iar tânărul a plecat de la stână.

S-a întors câteva ore mai târziu, însoţit de un amic, şi împreună l-au luat la bătaie pe Ioan T., lovindu-l cu tot ce-au prins la îndemână, inclusiv o rangă metalică, mai ales la nivelul capului. Bărbatul a fost găsit a doua zi plin de răni, fiind transportat la spital cu o Ambulanţă, şi a avut nevoie de îngrijiri medicale aproape trei luni de zile.

Cei doi agresori au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv. În arest preventiv se află şi acum, din pedeapsa definitivă urmând să se deducă perioada arestului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
291

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
336

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
463

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...