Bărbatul salvat cu forța, victorie în instanță. Procurorii, obligați să-i ancheteze pe salvamar și polițist

Bărbatul a depus o plângere împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis. 

Bărbatul salvat cu forța, victorie în instanță. Procurorii, obligați să-i ancheteze pe salvamar și polițist
După două săptămâni, magistrații Judecătoriei din Mangalia au dat decizia finală în cazul bărbatului care a fost salvat din apă de un salvamar, pe care ulterior l-a dat în judecată.
 
După o amânare de două săptămâni, magistraţii Judecătoriei Mangalia au dat miercuri, 27 iunie, verdictul în cazul contestaţiei formulată de Silviu Radu Luncan împotriva deciziei procurorului de a clasa plângerea penală făcută la adresa celor trei salvamari.
 
Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis să admită plângerea formulată de turistul scos din apele mării de către cei trei salvamari. Acesta îi acuza pe cei trei salvatori de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local prezent la faţa locului de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia. Decizia este definitivă, scre Cancan.
 
„Admite plângerea formulată de petentul Luncan Silviu Radu … şi dispune desfiinţarea soluţiei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia prin ordonanţa nr. 3106/P/2016 din 18.10.2017, de clasare a cauzei în care s-a efectuat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi lipsire de libertate în mod ilegal prevăzute de art. 296 alin.2 Cod penal şi art. 205 alin.1 Cod penal, şi trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmărirea penală… Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.06.2018”, se arată în încheierea magistraţilor.
 
Aşadar, plângerea penală făcută de către turistul scos din valuri se va întoarce pe masa procurorilor care sunt obligaţi să cerceteze din nou această cauză.
 
Un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis.
 
Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul s-a judecat miercuri, 13 iunie, la Judecătoria Mangalia, instanţa rămânând în pronunţare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
292

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
221

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
94

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...