Arest prelungit pentru tânăra care și-a ucis bebelușul!

Tânăra din localitatea Ungureni, județul Botoșani, care în luna septembrie și-a ucis pruncul de doar câteva zile, rămâne în spatele gratiilor.

Arest prelungit pentru tânăra care și-a ucis bebelușul!

Judecătorii Tribunalului Botoșani au admis, marți, propunerea procurorilor de prrelungire a arestului prevenitv în cazul Gabrielei Boghian, acuzată de omor. Prin intermediul avocatului, tânăra a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv dar cererea sa a fost respinsă de magistrați.

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 693/P/2017. În temeiul art. 236 raportat la art. 234 şi art. 223 alin. 2, art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, prelungeşte arestarea preventivă a inculpatei Boghian Gabriela,în prezent arestată preventiv în Arestul IPJ Botoşani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „omor", pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29 octombrie 2017 până la data de 27 noiembrie 2017, inclusiv. Respinge cererea apărătorului ales de înlocuire a măsurii arestului preventiv", se arată pe portalul instanței. 

Trupul bebeluşului născut pe 13 septembrie a fost găsit de poliţişti într-un canal colector, în urma mărturiei unui taximetrist care a transportat-o pe suspectă în zona Cimitirului Pacea imediat după externarea din maternitate. După o graviditate ascunsă, tânăra a născut pe 13 septembrie în Maternitatea botoşăneană un băieţel de 3.250 de grame, fiind externată patru zile mai târziu.

A plecat din Maternitate cu bebeluşul cu un taxi, a cerut să fie dusă la adresa gazdei, unde a lăsat un bagaj, în tot acest timp copilaşul fiind lăsat în maşina taximetristului. Ulterior a cerut să fie lăsată undeva în zona Cimitirului Pacea. Le-a spus anchetatorilor că, după ce a coborât din maşină, s-a mai plimbat prin zonă, cu bebeluşul în braţe.

Potrivit procurorilor, suspecta a decis să suprime viaţa copilului, fapt pentru care l-a introdus într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Ninge în Moldova

Vineri, 13 Decembrie 2019
230

Publicăm astăzi încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției, de data asta de la Nicanor Casandruc. Lectură plăcută. NINGE ÎN MOLDOVAde Nican...

E lege: Salariul minim pe economie creşte de la 1 ianuarie la 2.230 lei

Vineri, 13 Decembrie 2019
523

Valoarea brută a salariului minim va fi majorată cu 150 de lei. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte de la 1 ianuarie 2020, luând în calcul rata inf...

În această seară: cod galben de ceață, în 42 de localități din județ

Vineri, 13 Decembrie 2019
202

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip nowcasting, joi seară, conform căreia 42 de localități din județul Botoșani, precum și zonele din imeadiata aproiere ...