Apel la 112 taxat scump! Atentatorul de la mall-ul botoşănean a fost condamnat de judecători

Scump l-a costat pe un tânăr din Botoşani faptul că a sunat la 112. Şi nu că ar fi avut nevoie de ajutor medical, ci pentru a anunţa că în Mall, într-o sâmbătă după-amiază, ar exista o bombă ce va exploda.

Apel la 112 taxat scump! Atentatorul de la mall-ul botoşănean a fost condamnat de judecători

În primele zile ale lunii ianuarie, un apel la 112 alarma un oraş întreg: în mall ar fi o bombă. Autorul, un tânăr de 35 de ani, supărat pe partenera de viaţă că îl părăsise şi luase cu ea şi pe copilul lor. La scurt timp, tânărul a fost identificat, iar în aprilie a fost trimis în judecată pentru "alarmare prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol cu privire la folosirea de materiale de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa sau integritatea corporală a oamenilor".

După câteva termene, vineri, o instanţă a Curţii de Apel Suceava, îndrituită cu judecarea cauzei, l-a condamnat pe botoşănean la plata unei amenzi de 9.000 lei, corespunzătoare a 45 zile- amendă. În cazul în care, dacă sentinţa rămâne definitivă, botoşăneanul nu achită amenda, riscă să execute cele 45 de zile de detenţie corespunzătoare. Sentinţa nu este încă definitivă, tânărul putând să declare apel care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 7 ianuarie anul acesta, fiind în stare avansată de ebrietate şi supărat că partenera de viaţă a luat copilul pe care îl aveau împreună şi a plecat la părinţii ei, undeva în judeţul Iaşi, a sunat-o şi a avertizat-o că face o "minune". Şi chiar aşa a făcut: a sunat la 112 şi a anunţat că a lăsat în mall o sacoşă cu o bombă ce va exploda. Operatorul 112 a încercat să afle amănunte, dar botoşăneanul s-a încurcat în detalii şi a închis telefonul.

În timp ce la mall se adunau echipajele de intervenţie, care încercau să evacueze în linişte persoanele aflate în interior- unele la film, altele la cumpărături, altele la socializare-, botoşăneanul şi-a dat seama că a făcut o prostie şi şi-a sunat iubita, căreia i-a povestit ce a făcut. Speriată, tânăra a sunat la rândul ei pe un amic, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a verificat informaţia la un coleg, implicat deja în dispozitivul desfăşurat la mall. Între timp, tânărul "atentator" a izbit telefonul de peretele blocului, bucăţi din el împrăştiindu-se prin zăpadă.

Deja identificat de către prietenul său, anchetatorii au ajuns repede la el şi l-au adus la Inspectoratul de Poliţie pentru a fi audiat. Le-a explicat poliţiştilor că era foarte supărat din cauză că îl părăsise iubita şi că a încercat să facă ceva astfel încât să o determine să se întoarcă la el. Explicaţiile nu au ţinut pentru anchetatori, care l-au trimis în judecată.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

AMENINȚARE CU BOMBĂ la Uvertura Mall! Un bărbat a fost ridicat de polițiști! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
909

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2669

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
804

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...