Anchetă în cazul cardurilor din Programul „Masa caldă”, care s-ar vinde pe piaţa neagră

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) din Botoșani au demarat o acţiune comună pentru verificarea modului de utilizare a tichetelor social acordate de stat prin Programul „Masa caldă”, existând informaţii privind tranzacţionarea acestora pe piaţa neagră, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, cardurile pentru masa caldă destinate categoriilor sociale defavorizate s-ar vinde chiar şi în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani.

„Este o acţiune comună a Poliţiei și a Jandarmeriei referitor la faptul că acele carduri se tranzacţionează. Suntem într-o acţiune destul de amplă şi vreau să fac o informare asupra faptului că, aşa cum prevede actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunţ, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că acel care îl transmite este pasibil de amendă. Din informaţiile mele, se vând inclusiv la piaţă", a afirmat Nechifor.

Prefectul a mai spus că există două sesizări şi cu privire la faptul că firme specializate în livrarea în sistem catering cumpără cardurile respective pentru a le deconta.

La nivelul judeţului Botoşani, există aproximativ 11.000 de beneficiari de tichete electronice de masă caldă în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

 

Spune-ne opinia ta