Agresiv cu părinţii, un botoşănean va ajunge în faţa judecătorilor după ce a incendiat bunuri din propria curte

Un individ din Blândeşti a fost trimis în judecată de anchetatori după ce şi-a agresat familia, a incendiat furajele din curtea părinţilor şi a furat telefonul mobil al unui consătean. Toate acestea, în doar câteva zile.

Agresiv cu părinţii, un botoşănean va ajunge în faţa judecătorilor după ce a incendiat bunuri din propria curte

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani l-au trimis în judecată pe Ioan R. după ce, în doar câteva zile, acesta a comis o serie de fapte din răzbunare, atât faţă de părinţii săi cât şi faţă de un consătean.

Prima a fost lovirea propriului tată cu un ciocan în zona ochiului drept, pe motiv că acesta nu-i dădea bani de ţigări şi băutură. Mama bărbatului a cerut ajutorul poliţiştilor şi a cadrelor medicale. Tatăl agresat a refuzat transportul la spital, însă poliţiştii au declanşat cercetările faţă de fiul violent pentru violenţă în familie. Bătrânul a necesitat îngrijiri medicale timp de 30 de zile, potrivit certificatului medico- legal.

Câteva zile mai târziu, individul a fost abordat de un văcar din sat care i-a promis ca în schimbul convingerii părinţilor săi să-i plătească serviciile de văcar, îi va face cinste cu băutură şi ţigări. Părinţii i-au spus văcarului însă că nu au bani şi că se înţeleseseră ca serviciile să-i fie plătite în momentul în care vor primi pensia. Refuzul părinţilor l-au enervat pe Ioan R. care le-a reproşat că nu-i dau bani pentru viciile sale. Astfel că a incendiat un stog cu furaje şi a plecat în sat, lăsându-i pe bătrâni să se descurce cu focul din curte. Încercând să stingă focul, tatăl individului a fost rănit, astfel că a necesitat îngrijiri medicale.

La două săptămâni de la acel moment, Ioan R. se găsea la barul din sat. A luat telefonul mobil al unui tânăr, l-a desfăcut şi i-a cerut ca în schimbul obiectului, să-i dea de băut şi ţigări. Proprietarul telefonului s-a plâns de furt administratorului localului, care a închis poarta de la bar, cerându-i lui Ion R. să înapoieze bunul sustras. În replică, individul a început să-i înjure pe cei prezenţi iar în momentul în care în dispută a intervenit un alt vecin, a aruncat telefonul în curtea acestuia şi a plecat din bar. Audiat de poliţişti, păgubitul a susţinut că nu are pretenţii materiale de la Ioan R. dar că vrea ca acesta să fie judecat pentru fapta sa.

În urma anchetelor desfăşurate de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz, Ioan R. a fost trimis în judecată pentru violenţă în familie, distrugere şi furt. Bărbatul a solicitat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru violenţă în familie şi distrugere, însă anchetatorii i-au respins cererea deoarece nu recunoscuse faptele la momentul cercetărilor şi nu în modul în care acestea s-au întâmplat, ci într-o variantă proprie, nesusţinută de probe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
154

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
181

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
21

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....