Admitere INM și magistratură 2018: Au fost publicate listele cu dosarele admise în concurs

Admitere INM și magistratură 2018: Au fost publicate listele cu dosarele admise în concurs
La examenul de admitere la INM de anul acesta se vor ocupa 300 de locuri de auditori de justiție, dintre care 170 vor fi pentru judecători și 130 pentru procurori. În același timp, se organizează încă un concurs de admitere directă în magistratură anul acesta, pentru 31 de posturi de judecător și 30 de posturi de procuror, cu posibilitatea suplimentării.
 
 
Proba scrisă se organizează, la ambele examene, pe 9 septembrie, la fel și cea de raționament logic, pe 23 septembrie. Interviurile la admiterea în magistratură se vor susține în perioada 6-14 octombrie, iar cele din cadrul admiterii la INM, ceva mai târziu: în perioada 15-28 octombrie.
 
Structura examenului este aceeași pentru toți candidații: o probă scrisă, de tip grilă, cu 100 de întrebări din cele patru materii -- drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal -- care are caracter eliminatoriu (candidații trebuie să obțină măcar 70 de puncte), urmată de un test scris de raționament logic și de un interviu.
 
La testul de logică participă doar cei care au promovat testul de cunoștințe juridice, iar pentru a fi admis la a doua probă candidații trebuie să răspundă corect la măcar 30 de întrebări din cele 100 ale căror răspunsuri se punctează.
 
Aceste prime două probe constituie etapa I din examen. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe, în raport cu următoarea pondere: 70% - prima probă, 30% - a doua probă. Pentru a ajunge la interviuri, candidații trebuie să treacă cu brio de ambele probe scrise, dar numai în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.
 
Nota obținută la concurs este suma notelor obținute la prima etapă și la interviu, calculată astfel: 75% va fi nota de la prima etapă și 25% va fi nota de la interviu, arata Avocatnet.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...