Admitere INM și magistratură 2018: Au fost publicate listele cu dosarele admise în concurs

Admitere INM și magistratură 2018: Au fost publicate listele cu dosarele admise în concurs
La examenul de admitere la INM de anul acesta se vor ocupa 300 de locuri de auditori de justiție, dintre care 170 vor fi pentru judecători și 130 pentru procurori. În același timp, se organizează încă un concurs de admitere directă în magistratură anul acesta, pentru 31 de posturi de judecător și 30 de posturi de procuror, cu posibilitatea suplimentării.
 
 
Proba scrisă se organizează, la ambele examene, pe 9 septembrie, la fel și cea de raționament logic, pe 23 septembrie. Interviurile la admiterea în magistratură se vor susține în perioada 6-14 octombrie, iar cele din cadrul admiterii la INM, ceva mai târziu: în perioada 15-28 octombrie.
 
Structura examenului este aceeași pentru toți candidații: o probă scrisă, de tip grilă, cu 100 de întrebări din cele patru materii -- drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal -- care are caracter eliminatoriu (candidații trebuie să obțină măcar 70 de puncte), urmată de un test scris de raționament logic și de un interviu.
 
La testul de logică participă doar cei care au promovat testul de cunoștințe juridice, iar pentru a fi admis la a doua probă candidații trebuie să răspundă corect la măcar 30 de întrebări din cele 100 ale căror răspunsuri se punctează.
 
Aceste prime două probe constituie etapa I din examen. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe, în raport cu următoarea pondere: 70% - prima probă, 30% - a doua probă. Pentru a ajunge la interviuri, candidații trebuie să treacă cu brio de ambele probe scrise, dar numai în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.
 
Nota obținută la concurs este suma notelor obținute la prima etapă și la interviu, calculată astfel: 75% va fi nota de la prima etapă și 25% va fi nota de la interviu, arata Avocatnet.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Claudia Chiraș, actriță: "Spun cu mâna pe inimă că iubesc România"

Luni, 12 Noiembrie 2018
812

Drum. Claudia Chiraș, actriță. De unde vine Claudia și unde vrea ea să se îndrepte? Să privim un pic în urmă către devenirea sa. Cum s-a format acrița de astăzi?Vin din Boto...

Darren Cahill, despre Simona Halep: "Persoana care este în afara terenului de tenis este mult mai bună decât orice rezultat a reuşit"

Duminică, 11 Noiembrie 2018
622

Simona Halep şi Darren Cahill nu vor mai colabora începând cu 2019. Australianul a invocat motive familiale, care au dus, în cele din urmă, la încetarea parteneriatului care ...

România: O fată de 13 ani s-a aruncat de la etajul 2, după ce s-a certat cu părinții din cauza telefonului mobil

Vineri, 9 Noiembrie 2018
1105

O fată de 13 ani s-a aruncat de la etajul doi al unui bloc după o ceartă cu părinţii în legătură cu folosirea telefonului mobil, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţe...