Administratorul unei firme folosite de Dumitru Amişculesei în afacerile sale, pus să plătească datoriile după faliment

Administratorul unei firme condamnate la o amendă penală de 50.000 de lei în afacerea cu alcool pusă la punct de afaceristul Dumitru Amişculesei va plăti din buzunarul propriu falimentul firmei, intervenit între timp.

Administratorul unei firme folosite de Dumitru Amişculesei în afacerile sale, pus să plătească datoriile după faliment

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

După ce Fishmar Boys SRL a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor, judecătorii de la Tribunalul Botoşani au considerat-o responsabilă pe Olga A. de situaţia creată, astfel că au admis cererea formulată de lichidatorul judiciar al societăţii în acest sens. Şi asta pentru că, neavând ce să valorifice pentru îndestularea creditorilor, datoria fiind de aproape 6,5 milioane de lei, a solicitat atragerea răspunderii personale.

"Dispune ca pasivul neacoperit al debitoarei în sumă de 6.487.091,31 lei să fie suportat de pârâta A. Olga din averea personală. Respins cererea pârâtei A. Olga de introducere în cauză în calitate de pârât a numitului Amişculesei Dumitru, ca inadmisibilă", se arată în decizia instanţei. Şi asta pentru că femeia, "în calitate de administrator statutar, nu a ţinut contabilitatea în conformitate cu legea, a deturnat sau a ascuns o parte din activul persoanei juridice, respectiv a folosit bunurile persoanei juridice realizând acte de comerţ în scop/interes personal".

În perioada septembrie 2010- ianuarie 2011, societatea Fishmar Boys ar fi achiziţionat de la o firmă din Baia Mare, peste 100.000 de litri solvent Dilusol, care în urma filtrării a fost folosit la obţinerea de băuturi spirtoase, dar pentru care firma ar fi trebuit să plătească obligaţii fiscale în sumă de 6.473.632 de lei, reprezentând accize restante, obligaţii fiscale accesorii accize şi TVA, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi.

Botoşăneanca a susţinut în instanţă că habar nu a avut ce se întâmplă în firmă, din moment ce activitatea era coordonată chiar de Amişculesei (între timp eliberat din închisoare, n.r.). Cu toate acestea, instanţa a admis cererea lichidatorului dat fiind că numele femeii apărea în documentele firmei, ca atare ea trebuia să se ocupe de buna administrare a societăţii.

Despre Fishmar Boys, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

LOVITURĂ pentru omul de afaceri Dumitru Amişculesei! Ajunge din nou la închisoare!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
14

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
110

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
47

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...