A vrut să-şi salveze mama, dar a ajuns să ucidă un om în bătaie. Prietenul i-a fost complice

I s-a întunecat judecata când şi-a văzut mama în pericol şi nu şi-a mai dat seama ce face! Asta este motivaţia unui adolescent pentru uciderea unui om.

A vrut să-şi salveze mama, dar a ajuns să ucidă un om în bătaie. Prietenul i-a fost complice

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Mărturia adolescentului apare în procesul în care acesta şi prietenul lui, cu câteva luni mai mare, dar major, au fost judecaţi pentru omor, după ce au bătut până la moarte un individ care se aciuase pe lângă casa celui mai tânăr.

S-a întâmplat la mijlocul lunii septembrie, atunci când cei doi doi tineri, Lucian V. şi Daniel P., au intrat în casă, exact la timp să observe cum mama lui Lucian încerca să scape de Constantin S. Înţelegând ce s-a întâmplat, cei doi tineri l-au luat la bătaie pe bărbat, lovindu-l cu pumnii, cu picioarele şi cu un arc metalic. Când şi-au dat seama că individul este inconştient, l-au urcat în căruţă şi s-au pornit spre Dragalina. Nu au ajuns până acolo, ci la un moment dat l-au abandonat pe marginea drumului. Până când a fost găsit de săteni, bărbatul şi-a dat sufletul. Iniţial, cei care l-au găsit au crezut că fusese victima unui accident de circulaţie şi au sunat la 112, însă cercetările ulterioare şi mai ales necropsia au evidenţiat faptul că bărbatul fusese ucis în bătaie.

La scurt timp, cei doi au fost trimişi în judecată, marţi având loc ultimul termen din proces, în care apărătorii celor doi au cerut clemenţă, justificând omorul prin aceea că au vrut să o salveze pe mama unuia dintre ei. De asemenea, avocaţii au solicitat judecarea în procedură simplificată, doar pe baza probelor din dosar, fapt ce va reduce, potrivit legii, cuantumul pedepsei. Instanţa se va pronunţa în privinţa pedepsei în următoarele zile.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Bărbat ucis în bătaie la Ibăneşti!

 

Spune-ne opinia ta