6 din 21! Suspecţi din grupul traficanţilor adunaţi miercuri la DIICOT, trimişi în arest preventiv

Dintre botoşănenii care s-au trezit miercuri dimineaţă cu mascaţii la uşă, câţiva îşi vor petrece următoarele zile în arest preventiv. Alţii nu vor avea voie să iasă din casă, iar alţii sunt aşteptaţi peste două săptămâni la instanţă.

6 din 21! Suspecţi din grupul traficanţilor adunaţi miercuri la DIICOT, trimişi în arest preventiv

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Joi după-amiază, cei 21 de suspecţi, membri a două grupări ce colaborau în operaţiunile de contrabandă cu ţigări, au fost prezentaţi instanţei Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă. În baza probatoriului, instanţa a decis că şase dintre aceştia vor rămâne după gratii, în arest preventiv, trei vor fi plasaţi în arest la domiciliu. Patru dintre suspecţi vor apărea în faţa instanţei pe data de 28 martie. Pentru alţi 12 suspecţi, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Suceava.

Reamintim că, miercuri, procurorii DIICOT alături de lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat, cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor, o acţiune de destructurare a grupurilor infracţionale specializate în traficul cu ţigări. Cele două grupuri au acţionat în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova, ţigările de contrabandă fiind introduse în România prin zona de frontieră adiacentă localităților Rediu – Rădăuți-Prut – Cotu Miculinți, de unde erau preluate de botoşănenii care alimentau apoi piața neagră din județ.

Din investigații a reieșit că membrii grupărilor ar fi traficat peste 93.000 de pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Republica Moldova, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 960.000 de lei. În jurul prânzului, curtea dintre sediul DIIICOT, Judecătoria Botoşani şi Tribunalul Botoşani era plină de autospeciale care tot aduceau suspecţi, numărul lor ajungând la 38. Pentru 21 dintre ei, anchetatorii au dispus reţinerea, în noaptea de miercuri spre joi, iar joi au fost prezentaţi la instanţă. 

Sentinţa detaliată poate fi citită aici:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

O poveste minunată, cu tripleţi norocoşi şi cadourile unor oameni cu suflet mare! FOTO

Miercuri, 28 Iunie 2017
2037

Miercuri înaintea prânzului, holul Serviciului Comunitar Specializat în domeniul Protecţiei Copilului s-a umplut de sacoşe cu cadouri, aduse de funcţionarii cu statut special de l...

Iniţiativa fără precedent a unui botoşănean plecat în Anglia, pornită din experienţa proprie. “Un drum sau două în plus nu e mare lucru, nu sărăcesc”

Miercuri, 28 Iunie 2017
1640

Cezar Covataru a povestit pentru Ştiri.Botoşani.Ro despre motivele care l-au determinat să plece din ţară, despre primele zile în mijlocul londonezilor, dar şi despre planul său de a-şi ...

Două zile până la anunţata vizită a ministrului Daea la Manoleasa! Sistemul de irigaţii nu funcţionează încă

Marţi, 27 Iunie 2017
1866

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, făcea o vizită de lucru în judeţ- cu dublu scop: campania electorală de la Vlăsineşti şi, pe parte administr...