2012: Peste o sută de sesizari penale pentru evaziune fiscală! Vezi prejudiciul

2012: Peste o sută de sesizari penale pentru evaziune fiscală! Vezi prejudiciul

Zeci de agenți economici botoșăneni din domenii de activitate precum comerț, producție, prestări servicii, s-au ales cu sesizări penale pentru evaziune fiscală, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu zeci de milioane de lei.

Potrivit lui Radu Țurcanu, directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Botoșani, în cursul anul 2012 au fost înaintate Parchetului 109 sesizări penale, valoarea totală a prejudiciului fiind de 37,3 milioane de lei.

"Cele mai multe sesizări penale au fost formulate pentru ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, evidențierea în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale, sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și executarea de evidențe contabile duble", a declarat pentru Stiri.Botosani Radu Țurcanu, directorul DGFP Botoșani.

Cu sesizări penale s-au ales și unii agenți economici pentru reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Cel mai mare prejudiciu descoperit anul trecut, pentru care s-a înaintat sesizare penală, a fost de 9,2 milioane de lei. Agentul economic care a produs acest prejudiciu uriaș desfășura tranzacții cu fierul vechi.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
36

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
152

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
282

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...