Zece încendii în ultimele ore, la Botoșani!

Zece încendii în ultimele ore, la Botoșani!

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a zece incendii izbucnite pe raza localităţilor Ştiubieni, Văculeşti, Botosani, Ibăneşti, Mihălăşeni, Dimăcheni, Siliştea (comuna Mileanca), Darabani, Chiţoveni (oraşul Flămânzi) şi Agafton (comuna Curteşti).

Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de peste 5.800 de lei.

Majoritatea incendiilor au fost generate din cauza utilizării unor coşuri de fum necurăţate, neprotejate termic faţă de materialele combustibile sau cu defecţiuni.

Pentru stingerea celor zece incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 71  de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 560.000 lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
805

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
502

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
28

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...