Zece bărbați din Flămânzi au fost săltați și duși la audieri, în Ajun de Crăciun. Peste 60 de polițiștii au răscolit locuințele acestora (FOTO)

Zece bărbați din Flămânzi au fost săltați și duși la audieri, în Ajun de Crăciun. Peste 60 de polițiștii au răscolit locuințele acestora (FOTO)

Marți dimineaţă, peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoşani şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoşani au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani,  la locuinţele unor persoane din oraşul Flămânzi şi din comuna Frumuşica, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Poliţiei Oraşului Flămânzi.

„În urma probatoriului administrat şi a cercetărilor efectuate, a rezultat că la data de 19 decembrie a.c., patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, însoţiţi şi de alte persoane, ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei femei şi ar fi lovit-o pe aceasta peste corp cu diferite obiecte contondent. În aceeaşi seară, un alt grup, format din 4 bărbaţi cu vârste de  18-52 de ani, însoţiţi şi de alte persoane, ar fi pătruns fără drept în curtea unei societăţi economice din oraşul Flămânzi, unde ar fi distrus mai multe obiecte de mobilier, electrocasnice şi geamurile unei autoutilitare parcată în curte, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.200 de lei”, precizează anchetatorii.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte contondente susceptibile că au fost folosite la comiterea faptelor, 1419 pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi duty free, precum şi cantitatea de 15 kg de articole pirotehnice din categoriile F1 şi F2, deţinute fără drept de persoanele respective.

Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe, distrugere, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor. La expirarea măsurii de reţinere, persoanele sus-menţionate vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.






 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
24

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...