VITEZA UCIDE! 7 morți și 13 răniți grav pe șoselele din județul Botoșani, în doar șase luni!

Viteza excesivă este, în continuare, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

VITEZA UCIDE! 7 morți și 13 răniți grav pe șoselele din județul Botoșani, în doar șase luni!

Polițiștii botoșăneni au desfășurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive şi a depăşirii neregulamentare.
 
De la începutul anului, pe raza judeţului Botoşani, s-au produs 16 accidente cauzate de încălcarea regimului legal de viteză, evenimente soldate cu decesul a 7 persoane şi rănirea gravă a altor 13.
 
În perioada 23-25 iunie 2017, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi încălcarea normelor care reglementează depăşirea.
 
Poliţiştii au utilizat 12 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 402 contravenţii, dintre care 314 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 11 pentru depăşire neregulamentară.
 
"În funcţie de încadrarea contravenţională a abaterii săvârşite, au fost aplicate 123 sancţiuni pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise, 107 de sancţiuni pentru depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, 64 de sancţiuni pentru depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise, 16 pentru depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise şi 4 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise", informează IPJ Botoșani.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 19 permise de conducere, dintre care 4 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 11 pentru încălcarea normelor care reglementează depăşirea şi 4 pentru alte abateri.
 
Pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
721

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
489

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
27

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...