VIDEO - Incendiu devastator la o fabrică de condimente din Alba Iulia. Locuitorii, sfătuiți să nu iasă din case!

VIDEO - Incendiu devastator la o fabrică de condimente din Alba Iulia. Locuitorii, sfătuiți să nu iasă din case!

Un puternic incendiu a izbucnit, sambata dimineata, la o fabrica de condimente din Alba Iulia, care se afla in Parcul Industrial al orasului. Pompieri din mai multe judete intervin pentru stingerea flacarilor, iar populatia din zona a fost avertizata, prin sistemul RO-Alert, de prezenta fumului dens si a fost sfatuita sa tina geamurile inchise si sa nu iasa din casa..

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in aceasta dimineata, in jurul orei 6.00, un incendiu violent a izbucnit la o hala de productie de condimente din Alba Iulia. Hala are o suprafata de aprox. 8000-10.000 mp, iar arderea se manifesta generalizat.

La locul evenimentului actioneaza 5 autospeciale de stingere, o autoscara de interventie la inaltime, descarcerarea si un echipaj de prim-ajutor de la ISU Alba. Alte 6 autospeciale au fost aduse in sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu si ISU Mures, in total fiind 11 masini de stingere.

Pompierii au fost nevoiti sa se alimenteze cu apa inclusiv din raul Ampoi, aflat in apropiere, informeaza Agerpres. Potrivit prim-adjunctului sefului ISU Alba, maior Ovidiu Costea, tinand cont si de amploarea suprafetei afectate, au fost inregistrate si unele probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa a autospecialelor de stingere trimise la locul incendiului, motiv pentru care s-au folosit si motopompe, cu care s-a luat apa din Ampoi, rau aflat in imediata apropiere.

Au fost mutate mai mute tancuri care contineau azot, motorina si GPL, existand pericolul autoincalzirii acestora.

Cauza incendiului nu a fost inca stabilita, incendiul nefiind inca lichidat. Potrivit pompierilor ajunsi la fata locului, focul s-a manifestat initial in partea din spate a fabricii, unde se afla si o centrala termica. Incendiul a fost anuntat la 112 de catre paznic. Pana in acest moment nu au fost inregistrate victime.

Cetatenii din Alba Iulia au fost sfatuiti sa ramana in locuinte si sa nu deschida geamurile, dupa ce norul de fum si-a schimbat directia si s-a indreptat inspre oras. "Norul de fum si-a schimbat directia si se indreapta si spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protectiei, ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum", se arata in mesajul trimis de DSU-IGSU.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
7

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
162

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
422

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...