Viceprimarul Cosmin Andrei, despre tâlhăriile din oraș: "Avem toată deschiderea pentru a veni în sprijinul celor de la Poliție"

Viceprimarul Cosmin Andrei, despre tâlhăriile din oraș: "Avem toată deschiderea pentru a veni în sprijinul celor de la Poliție"

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a convocat, vineri dimineață, pe cei de la Poliția Locală, după ce în ultimele 24 de ore pe raza municipiului Botoșani cinci femei au fost atacate, iar după ce au fost lovite cu bestialitate au fost jefuite.

Edilul a precizat că polițiștii locali vor acorda tot suportul necesar celorlalte instituții implicate în gestionarea acestei situații, și vor fi puse la dispoziție și toate înregistrările necesare de pe camerele de supraveghere montate de municipalitate în oraș.

"În lumina evenimentelor, dimineață la prima oră am convocat colegii de la Poliția Locală, de la ordine publică, pentru a vedea cu ce putem veni în sprijinul celorlalte autorități care ar trebui să intervină cu precădere pentru situația alarmantă din municipiul Botoșani. Colegii de la ordine publică vor pune un accent deosebit pe activitatea pe care o desfășoară zilele acestea, vor fi foarte vigilenți, vor veni în sprijinul celor de la Poliția municipală și de la Jandarmi, sunt convins că sunt și alte structuri implicate în gestionarea acestui eveniment. De asemenea, avem toată deschiderea pentru punerea la dispoziție a imaginilor din centrul de supraveghere video pe care municipalitatea l-a implementat pentru identificarea în cel mai scurt timp posibil a celor care au înfăptuit aceste fapte antisociale", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a adus în atenție o problemă cu care se confruntă toate structurile care asigură ordinea publică în Botoșani, și anume deficitul de personal. La Poliția Locală, structură din subordinea administrației locale, din cei 114 angajați, doar 51 au atribuții pe zona de ordine publică. 

"Îmi doresc foarte mult să restabilim un climat de liniște la nivelul municipiului Botoșani și trag un semnal de alarmă asupra schemei de personal pe care o au instituțiile implicate în gestionarea ordinii publice în municipiul Botoșani, mă refer la toate instituțiile, inclusiv Poliția Locală, Poliția municipală și Jandarmeria. Este personal insuficient la toate aceste instituții, cel puțin pe ordine publică, mai ales la Poliția Locală, unde cunosc foarte bine situația", a mai spus edilul.

Forțele de ordine din municipiul Botoșani sunt în alertă maximă de două zile, după ce nu mai puțin de cinci femei au ajuns la spital după ce au fost tâlhărite. Una dintre victime a fost transferată, joi seară, la Iași, având răni grave la nivelul feței. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

astăzi, 12:55
96

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

astăzi, 12:24
260

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

astăzi, 11:25
196

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...