Viceprimarul Cosmin Andrei, despre tâlhăriile din oraș: "Avem toată deschiderea pentru a veni în sprijinul celor de la Poliție"

Viceprimarul Cosmin Andrei, despre tâlhăriile din oraș: "Avem toată deschiderea pentru a veni în sprijinul celor de la Poliție"

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a convocat, vineri dimineață, pe cei de la Poliția Locală, după ce în ultimele 24 de ore pe raza municipiului Botoșani cinci femei au fost atacate, iar după ce au fost lovite cu bestialitate au fost jefuite.

Edilul a precizat că polițiștii locali vor acorda tot suportul necesar celorlalte instituții implicate în gestionarea acestei situații, și vor fi puse la dispoziție și toate înregistrările necesare de pe camerele de supraveghere montate de municipalitate în oraș.

"În lumina evenimentelor, dimineață la prima oră am convocat colegii de la Poliția Locală, de la ordine publică, pentru a vedea cu ce putem veni în sprijinul celorlalte autorități care ar trebui să intervină cu precădere pentru situația alarmantă din municipiul Botoșani. Colegii de la ordine publică vor pune un accent deosebit pe activitatea pe care o desfășoară zilele acestea, vor fi foarte vigilenți, vor veni în sprijinul celor de la Poliția municipală și de la Jandarmi, sunt convins că sunt și alte structuri implicate în gestionarea acestui eveniment. De asemenea, avem toată deschiderea pentru punerea la dispoziție a imaginilor din centrul de supraveghere video pe care municipalitatea l-a implementat pentru identificarea în cel mai scurt timp posibil a celor care au înfăptuit aceste fapte antisociale", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a adus în atenție o problemă cu care se confruntă toate structurile care asigură ordinea publică în Botoșani, și anume deficitul de personal. La Poliția Locală, structură din subordinea administrației locale, din cei 114 angajați, doar 51 au atribuții pe zona de ordine publică. 

"Îmi doresc foarte mult să restabilim un climat de liniște la nivelul municipiului Botoșani și trag un semnal de alarmă asupra schemei de personal pe care o au instituțiile implicate în gestionarea ordinii publice în municipiul Botoșani, mă refer la toate instituțiile, inclusiv Poliția Locală, Poliția municipală și Jandarmeria. Este personal insuficient la toate aceste instituții, cel puțin pe ordine publică, mai ales la Poliția Locală, unde cunosc foarte bine situația", a mai spus edilul.

Forțele de ordine din municipiul Botoșani sunt în alertă maximă de două zile, după ce nu mai puțin de cinci femei au ajuns la spital după ce au fost tâlhărite. Una dintre victime a fost transferată, joi seară, la Iași, având răni grave la nivelul feței. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
655

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
603

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
719

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...