Viceprimarul Cosmin Andrei, despre tâlhăriile din oraș: "Avem toată deschiderea pentru a veni în sprijinul celor de la Poliție"

Viceprimarul Cosmin Andrei, despre tâlhăriile din oraș: "Avem toată deschiderea pentru a veni în sprijinul celor de la Poliție"

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a convocat, vineri dimineață, pe cei de la Poliția Locală, după ce în ultimele 24 de ore pe raza municipiului Botoșani cinci femei au fost atacate, iar după ce au fost lovite cu bestialitate au fost jefuite.

Edilul a precizat că polițiștii locali vor acorda tot suportul necesar celorlalte instituții implicate în gestionarea acestei situații, și vor fi puse la dispoziție și toate înregistrările necesare de pe camerele de supraveghere montate de municipalitate în oraș.

"În lumina evenimentelor, dimineață la prima oră am convocat colegii de la Poliția Locală, de la ordine publică, pentru a vedea cu ce putem veni în sprijinul celorlalte autorități care ar trebui să intervină cu precădere pentru situația alarmantă din municipiul Botoșani. Colegii de la ordine publică vor pune un accent deosebit pe activitatea pe care o desfășoară zilele acestea, vor fi foarte vigilenți, vor veni în sprijinul celor de la Poliția municipală și de la Jandarmi, sunt convins că sunt și alte structuri implicate în gestionarea acestui eveniment. De asemenea, avem toată deschiderea pentru punerea la dispoziție a imaginilor din centrul de supraveghere video pe care municipalitatea l-a implementat pentru identificarea în cel mai scurt timp posibil a celor care au înfăptuit aceste fapte antisociale", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a adus în atenție o problemă cu care se confruntă toate structurile care asigură ordinea publică în Botoșani, și anume deficitul de personal. La Poliția Locală, structură din subordinea administrației locale, din cei 114 angajați, doar 51 au atribuții pe zona de ordine publică. 

"Îmi doresc foarte mult să restabilim un climat de liniște la nivelul municipiului Botoșani și trag un semnal de alarmă asupra schemei de personal pe care o au instituțiile implicate în gestionarea ordinii publice în municipiul Botoșani, mă refer la toate instituțiile, inclusiv Poliția Locală, Poliția municipală și Jandarmeria. Este personal insuficient la toate aceste instituții, cel puțin pe ordine publică, mai ales la Poliția Locală, unde cunosc foarte bine situația", a mai spus edilul.

Forțele de ordine din municipiul Botoșani sunt în alertă maximă de două zile, după ce nu mai puțin de cinci femei au ajuns la spital după ce au fost tâlhărite. Una dintre victime a fost transferată, joi seară, la Iași, având răni grave la nivelul feței. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
849

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1687

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
554

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...