Urmele exploziei şi lacrimile proprietarilor care s-au trezit scoşi din propriile case de un eveniment cu cauză necunoscută FOTO- VIDEO

Dezolare, durere, dezamăgire. Sunt sentimentele oamenilor care au trăit zeci de ani în scara blocului Primăverii 18 şi care acum îşi văd toată averea lor, atât cât era, distrusă. Urmele exploziei care a afectat apartamentele sunt pregnante şi dureroase.

Urmele exploziei şi lacrimile proprietarilor care s-au trezit scoşi din propriile case de un eveniment cu cauză necunoscută FOTO- VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Mai bine de o oră s-au chinuit pompierii să dea jos balconul apartamentului în care a avut loc explozia vineri la prânz, dat fiind că reprezenta un pericol pentru trecători.

Desprinsă din placa de susţinere din cauza suflului, structura de beton şi fier a fost legată şi prinsă de cârligul unei macarale, însă operatorul utilajului a avut nevoie şi de ajutorul pompierilor care, din interiorul balconului, şi-au folosit toate sculele pe care le aveau pentru a reuşi să o dezbată din colţuri.

În tot aceste timp, zeci de botoşăneni priveau înlemniţi scenele. Printre aceştia, şi proprietarii de apartamente din scara afectată. Ei povesteau că erau în casă atunci când s-a auzit explozia. Unul era prin baie, altul prin cameră, altul pregătea masa în bucătărie. Cu toţii erau sub influenţa şocului şi se consolau reciproc, la gândul că au scăpat nevătămaţi din nenorocire. Se gândeau cu groază la soarta vecinului lor pe care l-au auzit urlând de şoc şi de durere imediat după explozie.

"L-au găsit pe un fotoliu, era şocat. În jurul lui era jale. Abia au reuşit să-l scoată din casă, printre resturi de mobilă şi moloz", spuneau vecinii.

În ceea ce odată erau două apartamente, zidul despărţitor a fost distrus de suflu, iar imaginile sunt dezolante- bucăţi de mobilier se amestecă printre covoare şi perdele, ghivece cu flori care, culmea, au rezistat. Blănelele uşilor s-au desprins, lustrele abia se ţin agăţate de tavan. În schimb, un televizor de tip vechi, prins într-un suport ancorat de perete, a rezistat şi sfidează parcă toate celelalte distrugeri.

Proprietarilor li s-a permis accesul cât să-şi ia cele absolut necesare, dacă le-au putut găsi, şi ulterior au fost direcţionaţi spre rude sau prieteni. Un singur locatar a fost cazat la Centrul de Noapte, după ce a primit îngrijiri medicale.

După ce toată lumea a fost evacuată, o echipă de muncitori a intrat în scara blocului şi a închis cu plăci de conglomerat toate apartamentele care nu mai aveau uşi. Scara blocului va fi supravegheată de către cinci jandarmi şi doi poliţişti locali.

În stradă şi pe trotuare, muncitorii de la Urban Serv, alături de pompieri, au măturat mare parte din cioburile de sticlă şi bucăţi de moloz.

Reamintim că, vineri după prânz, o explozie provocată de o acumulare de gaze a avut loc într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Primăverii, vizavi de fosta Poştă. În urma exploziei, structura de beton a blocului s-a crăpat până sus, iar şase persoane au fost rănite: proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, trei membri ai familiei vecine, între care şi un copil de 11 ani peste care a căzut un dulap, o femeie care locuieşte la scara alăturată şi un tânăr care trecea prin zonă şi care a fost rănit de o piatră la o mână.

Cel mai grav rănit este bătrânul care locuia în apartamentul afectat de explozie şi care, cu arsuri de gradele III şi IV pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului, este internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Mavromati. Alte 21 de persoane care locuiau în scara de bloc au fost evacuate, iar utilităţile întrerupte. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

astăzi, 20:46
158

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

astăzi, 19:10
494

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

astăzi, 15:55
1783

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...