Urmărire în miez de noapte: Mașină cu 13.000 de pachete de țigări de contrabandă! FOTO

Autoturismul burdușit cu țigări de contrabandă a fost urmărit în trafic, șoferul abandonând apoi mașina pe un câmp. Atât țigările - 13.000 de pachete -, cât și autoturismul, au fost confiscate de polițiști.

Urmărire în miez de noapte: Mașină cu 13.000 de pachete de țigări de contrabandă! FOTO
În noaptea de marți spre miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, au depistat în trafic, pe drumul naţional DN 29, un autoturism cu privire la care existau indicii că transportă ţigarete provenite din activităţi de contrabandă.
 
Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de poliţişti, s-a procedat la urmărirea în trafic a vehiculului respectiv.

Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea pe un teren agricol de pe raza comunei Unţeni, unde a abandonat autoturismul, cu cheile în contact.

Cu ocazia controlului vehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate 13.000 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă duty free, în valoare de aproximativ 143.000 de lei, acestea fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale, conform procedurilor în vigoare.

Totodată, s-a dispus confiscarea autoturismului respectiv, valoarea acestuia fiind estimată la suma de 23.000 de lei.

"În cauză se continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, pentru identificarea conducătorului auto şi tragerea acestuia la răspundere penală", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
753

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
244

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
199

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...