UPDATE: Șoferul care a trecut cu TIR-ul printr-un gard de beton, se afla în stare de ebrietate. S-a deschis dosar penal

UPDATE: Șoferul care a trecut cu TIR-ul printr-un gard de beton, se afla în stare de ebrietate. S-a deschis dosar penal

Unica victimă a accidentului rutier care a avut loc, marți, în jurul orelor prânzului, în localitatea Orășeni-Deal, din comuna Curtești, pe DJ 208C, conducătorul auto al unui TIR, se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul se deplasa dinspre Botoșani. La un moment dat, a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe carosabil, autovehiculul trecând printr-un gard de beton și oprindu-se la distanță de nici un metru de o casă locuită. Potrivit unor surse din anchetă, șoferul a evitat o căruță ajunsă pe sensul său de mers, condusă de către un bărbat de 52 de ani. Conducătorul auto a virat brusc la stânga, pentru a evita coliziunea cu atelajul, a intrat pe contrasens, a pierdut controlul și a fost proiectat de pe asfalt.

În urma evenimentului, șoferul, în vârstă de 63 de ani, a fost rănit. Un echipaj al SMURD a preluat victima, aceasta fiind transportată spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Ca urmare a vătămării corporale, Ioan P. nu a putut fi testat alcoolscopic pe loc, echipajul de poliție deplasându-se la spital, pentru a preleva probe de sânge. Se pare că șoferul avea 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influență alcoolului și vătămare corporală din culpă.