Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!
BOTOSANI

Un bărbat din municipiul Botoșani își caută disperat fiul. Vineri dimineață, la ora 08.00, l-a dus la școală, așa cum face în fiecare zi, iar când a mers la ora 12.00 să îl ia acasă învățătoarea i-a adus doar ghiozdanul și i-a spus că fiul său a fost luat de mamă, cei doi părinți fiind divorțați.

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și domiciliul minorului la mamă, dar cei doi părinți s-au înțeles astfel încât copilul să stea cât voia și când voia ori la mamă, ori la tată. 

Problemele au început să apară din vara anului 2017 când copilul i-a spus tatălui său că nu mai dorește să meargă să locuiască cu mama, dând de înțeles, după cum susține tatăl, că actualul partener al mamei nu ar avea un comportament adecvat față de el, copilul dând semne de traumă psihică, din spusele tatălui. 

"Din anul 2013 a avut loc desfacerea căsătoriei dintre cei doi, minorul având domiciliul la mamă, în urma sentinței de divorț și executarea autorității părintești în comun. După pronunțarea divorțului și rămânerea definitivă a sentinței între cei doi părinți nu a fost nicio problemă în ceea ce îl privește pe minor, copilul stătea atât la tată, cât și la mamă, cât voia. Din vara anului 2017 în urma unui refuz al minorului de a se întoarce la mamă au început problemele. De atunci mama i-a adus la cunoștință minorului că nu va mai merge la tată decât în programul de vizită, copilul la 7 ani nu știe ce înseamnă program de vizită. Ea a refuzat să îl dea și în programul de vizită și am mers la executor și am încuviințat executarea sentinței de divorț pentru a lua copilul în vacanța de vară timp de o lună de zile", a spus avocata tatălui.

Toată luna iulie 2017, pe perioada vacanței de vară, copilul a stat la tată, la fel și în prima săptămână din luna august. Cu acordul mamei, al copilului și al celor de la Protecția Copilului s-a stabilit ca minorul să stea de la ora 08.00 la 16.00 la mamă și de la ora 16.00 până a doua zi, la tată.

"În prima săptămâna s-au ținut de program ambii părinți, în a doua săptămâna mama nu mai răspundea la telefon, timp de trei săptămâni tatăl nu a știut nimic de copil. Pe 1 septembrie iar a fost somată de executor să dea copilul tatălui prin programul de vizită, nu a vrut, a fost sesizată poliția, s-a constatat că minorul vrea să meargă la tată și că de fapt mama nu a vrut să îl dea. L-a luat tatăl pentru un weekend, duminică trebuia dus la mamă dar copilul a refuzat și atunci a mers tatăl cu copilul la poliție, a făcut sesizare, a mers și la Protecția Copilului, s-a făcut sesizare și de atunci copilul locuiește la tată", a mai menționat avocatul.

În luna iulie, anul trecut, tatăl a depus la instanță o nouă cerere de chemare în judecată prin care solicită restabilirea domiciliului minorului cu custodie comună.

Vineri la amiază când a mers să își ia copilul de la școală, bărbatul a aflat de la învățătoare că minorul a fost învoit de mamă, care a spus că îl va aduce înapoi la terminarea orelor de curs, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Tatăl a mers direct la poliție și a încercat să o contacteze și pe fosta soție, dar telefonul acesteia este în permanență închis.

Bărbatul este disperat că nu știe nimic de copil și are suspiciuni că mama a plecat deja cu el din oraș, aceasta locuind din toamna anului trecut în Constanța. Botoșăneanul se teme pentru viața copilului, mai ales că în repetate rânduri acesta i-a spus că nu vrea să locuiască cu mama și cu partenerul acesteia, după cum afirmă tatăl. 

"Doamna învățătoare a coborât și i-a spus tatălui să ia ghiozdanul că a plecat minorul cu mama, că i-a făcut cerere de învoire de la 9.00 la 12.00, cu condiția să îl aducă înapoi la ora 12.00 să îl preia tatăl și nu a mai venit. Doamna învățătoare avea la cunoștință de situația juridică a minorului, știa povestea, copilul la începutul lunii septembrie a refuzat să meargă la școală spunând că îi este frică să nu îl ia mami. Înainte să înceapă școala l-a luat mama din fața blocului, copilul a țipat, a venit poliția, a luat mama și copilul a fost dat tatălui. Considerăm că actualul soț al mamei este principalul vinovat pentru starea copilului", a mai spus avocata tatălui.

În urma sesizării depusă de tată la poliție, oamenii legii fac verificări și încearcă să dea de urma mamei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
573

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
138

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
187

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...