Un român, șofer de TIR, rănit în explozia de la Bologna
UPDATE!

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că au fost identificați alți doi români răniți în accidentul de la Bologna, bilanțul ridicându-se astfel la trei persoane.

Un român, șofer de TIR, rănit în explozia de la Bologna

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite în urma incidentului, anunţă autorităţile italiene. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că un român a fost rănit în explozie.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că bărbatul este șofer de tir și se afla în coloana de mașini lovită de cisterna care a explodat.

„Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular. Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, a mai informat MAE.

O cisternă care transporta cel mai probabil material inflamabil a izbit mai multe mașini, pe şoseaua de centură a oraşului Bologna, în zona Borgo Panigale / Casalecchio. O explozie a urmat, care a generat o coloană de flăcări și fum. Flăcările s-au extins apoi spre mașinile aflate în apropiere, în parcările a două firme de vânzări de autoturisme, informează hotnews.ro.

UPDATE: MAE, după verificări: Bilanțul românilor răniți în accidentul de la Bologna a ajuns la trei persoane. Alte două victime au fost identificate

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că au fost identificați alți doi români răniți în accidentul de la Bologna, bilanțul ridicându-se astfel la trei persoane, potrivit Mediafax. ”Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă. Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației şi menţine în permanență legătura cu autorităţile locale, unitatea medicală și cu cetățenii români afectați, acordând asistenţă consulară, în limita competențelor legale”, a anunțat MAE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
197

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
86

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...