Un italian a dat foc unei case unde locuiau șase români, dintre care doi copii!

Un italian a dat foc unei case unde locuiau șase români, dintre care doi copii!

Marți de dimineață, la Reggio Calabria, în sudul Italiei, poliția l-a arestat pe un bărbat în vârstă de 68 de ani, considerat un exponent important al organizației mafiote. Acesta a declanșat la sfârșitul lunii februarie un incendiu într-o casă din sudul orașului Reggio Calabria, cu intenția de a provoca moartea a șase cetățeni români, printre care doi copii.

Tentativă de crimă și incendiere, agravate de modalități de tip mafiot sunt acuzațiile pe care Direcția Antimafie din Reggio Calabria le aduc bărbatului italian. Evenimentele datează din seara zilei de 27 februarie a acestui an, când la locuința unei femei românce în vârstă de 46 de ani, care ospita alți cinci cetățeni români, s-a declanșat brusc un incendiu.

Conform rotalianul.com, românii din casa respectivă sărbătoreau o zi de naștere când au observat flăcările care intrau din afară în interiorul apartamentului. S-au salvat la timp, ieșind toți pe o fereastră care dădea în spatele casei spre o curte înconjurată de ziduri înalte.

Astfel, a fost declanșată alarma la secția de poliție iar brigăzile de pompieri au ajuns la fața locului.

În urma evenimentului, a avut loc o anchetă. Prin urmare, autoritățile au stabilit dinamica faptelor. Bărbatul în dimineața aceleiași zile, a lovit cu un baston o femeie româncă în vârstă de 46 de ani care locuia în apartamentul respectiv. El i-a amenințat verbal pe ea și pe conaționalii pe care aceasta îi ospita, că îi va arde de vii. Acesta îi învinovățea pe români că abandonaseră niște pungi de gunoi lângă intrarea curții proprietății pe care italianul o deținea. Astfel, în seara aceleași zile italianul a trecut de la amenințări la fapte, a dat cu benzină și a dat foc holului casei în care erau prezenți românii.

Italianul a fost filmat de camerele video de supraveghere din zonă, când umplea un bidon cu benzină în aceeași zi când a fost provocat incendiul.

Bărbatul a fost arestat și pus la dispoziția procurorilor pentru interogatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...