Un botoşănean şi-a cumpărat o macetă din Italia pentru a se apăra de "duşmani", însă a ajuns să îşi terorizeze consătenii!

Un bărbat a ajuns să fie condamnat după ce şi-a ameninţat consătenii cu o macetă şi a lovit un bărbat cu care avea un conflict mai vechi. 

Un botoşănean şi-a cumpărat o macetă din Italia pentru a se apăra de "duşmani", însă a ajuns să îşi terorizeze consătenii!

Gheorghe M., de 37 de ani, din satul Şendreni, comuna Frumuşica, a lucrat o perioadă în Italia, iar anul trecut s-a întors acasă. De acolo s-a întors cu mai multe suveniruri, printre care o macetă şi o motocicletă. Bărbatul a ajuns să facă scandal într-un bar din sat şi să ameninţe cu maceta ceilalţi clienţi. Unuia dintre ei, Ciprian F., i-a pus maceta la gât şi l-a ameninţat cu moartea.

Într-o altă zi a luat motocicleta, care nu era înmatriculată și pentru care nu avea permis, apoi s-a dus acasă la un consătean şi l-a bătut, între cei doi fiind un conflict mai vechi. În urma loviturilor primite, victima, Florin L., a avut nevoie de 11-12 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal.  

Gheorghe M.a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, conducere fără permis, conducere pe drumurile publice au unui autovehicul neînmatriculat şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. 

În timpul anchetei, Gheorghe M. a spus că şi-a cumpărat maceta din peninsulă pentru a se apăra de duşmani, însă aceasta i-a fost confiscată. 

Judecătorii Judecătoriei Botoşani l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce în timpul procesului inculpatul a recunoscut faptele, iar cele două părţi vătămate şi-au retras plângerile. 

"Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiuni Botoşani la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Frumuşica", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
993

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
123

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
139

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...