Un botoşănean şi-a cumpărat o macetă din Italia pentru a se apăra de "duşmani", însă a ajuns să îşi terorizeze consătenii!

Un bărbat a ajuns să fie condamnat după ce şi-a ameninţat consătenii cu o macetă şi a lovit un bărbat cu care avea un conflict mai vechi. 

Un botoşănean şi-a cumpărat o macetă din Italia pentru a se apăra de "duşmani", însă a ajuns să îşi terorizeze consătenii!

Gheorghe M., de 37 de ani, din satul Şendreni, comuna Frumuşica, a lucrat o perioadă în Italia, iar anul trecut s-a întors acasă. De acolo s-a întors cu mai multe suveniruri, printre care o macetă şi o motocicletă. Bărbatul a ajuns să facă scandal într-un bar din sat şi să ameninţe cu maceta ceilalţi clienţi. Unuia dintre ei, Ciprian F., i-a pus maceta la gât şi l-a ameninţat cu moartea.

Într-o altă zi a luat motocicleta, care nu era înmatriculată și pentru care nu avea permis, apoi s-a dus acasă la un consătean şi l-a bătut, între cei doi fiind un conflict mai vechi. În urma loviturilor primite, victima, Florin L., a avut nevoie de 11-12 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal.  

Gheorghe M.a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, conducere fără permis, conducere pe drumurile publice au unui autovehicul neînmatriculat şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. 

În timpul anchetei, Gheorghe M. a spus că şi-a cumpărat maceta din peninsulă pentru a se apăra de duşmani, însă aceasta i-a fost confiscată. 

Judecătorii Judecătoriei Botoşani l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce în timpul procesului inculpatul a recunoscut faptele, iar cele două părţi vătămate şi-au retras plângerile. 

"Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiuni Botoşani la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Frumuşica", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1504

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
918

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

Vineri, 21 Septembrie 2018
1583

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...