Un AVION cu două persoane la bord s-a prăbuşit în judeţul Iaşi. Pilotul a murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă, pe un câmp din Iaşi. O persoană a murit, iar cealaltă este stabilă, potrivit ISU Iaşi.

Un AVION cu două persoane la bord s-a prăbuşit în judeţul Iaşi. Pilotul a murit

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, sâmbătă, în zona Tătăruşi – Paşcani, din judeţul Iaşi, era implicat într-o demonstraţie aeriană şi avea la bord doi bărbaţi, care sunt răniţi grav, unul în stop cardio-respirator.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că se efectuează manevre de resuscitare pentru una dintre victime.

"În zona Tătăruş, vorbim despre un accident cu un avion de mici dimensiuni, care era implicat într-o demonstraţie aeriană. Avem în acest moment o persoană în stop cardiac sub resuscitare şi avem o persoană conştientă, dar rănită", a declarat Raed Arafat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat că unul dintre bărbaţi, pilotul, în vârstă de circa 65 de ani este în stop cardio-respirator, iar cealaltă victimă, un bărbat de circa 35 de ani, este conştient, dar rănit. La faţa locului va ajunge un elicopter SMURD. De asemenea, intervin trei autospeciale de stingere incendii, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.
Localitatea unde s-a prăbuşit avionul este la peste 80 de kilometri de Iaşi.

UPDATE: Pilotul avionului care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Iaşi, a murit, iar starea copilotului este stabilă, a declarat Diana Ciompoeşul, medic şef UPU SMURD.

"Din păcate, s-a declarat decesul pilotului. Echipa noastră preia cealaltă persoana rănită şi o vom duce la UPU, la Spitalul Iaşi. Sunt lângă copilot, starea sa este stabilă”, a declarat Diana Cimpoeşul, medic şef UPU SMURD Iaşi.

La rândul său, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat că avionul care s-a prăbuşit făcea primele manevre pentru decolare. "Avionul făcea primele manevre pentru decolare şi ar fi căzut într-o râpă", a spus Şerbescu.

Se pare că avionul făcea parte dintr-un grup de şase astfel de aeronave de mici dimensiuni, care se pregăteau pentru un spectacol aerian în comuna Tătăruş.

Sursa info: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...