Un AVION cu două persoane la bord s-a prăbuşit în judeţul Iaşi. Pilotul a murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă, pe un câmp din Iaşi. O persoană a murit, iar cealaltă este stabilă, potrivit ISU Iaşi.

Un AVION cu două persoane la bord s-a prăbuşit în judeţul Iaşi. Pilotul a murit

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, sâmbătă, în zona Tătăruşi – Paşcani, din judeţul Iaşi, era implicat într-o demonstraţie aeriană şi avea la bord doi bărbaţi, care sunt răniţi grav, unul în stop cardio-respirator.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că se efectuează manevre de resuscitare pentru una dintre victime.

"În zona Tătăruş, vorbim despre un accident cu un avion de mici dimensiuni, care era implicat într-o demonstraţie aeriană. Avem în acest moment o persoană în stop cardiac sub resuscitare şi avem o persoană conştientă, dar rănită", a declarat Raed Arafat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat că unul dintre bărbaţi, pilotul, în vârstă de circa 65 de ani este în stop cardio-respirator, iar cealaltă victimă, un bărbat de circa 35 de ani, este conştient, dar rănit. La faţa locului va ajunge un elicopter SMURD. De asemenea, intervin trei autospeciale de stingere incendii, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.
Localitatea unde s-a prăbuşit avionul este la peste 80 de kilometri de Iaşi.

UPDATE: Pilotul avionului care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Iaşi, a murit, iar starea copilotului este stabilă, a declarat Diana Ciompoeşul, medic şef UPU SMURD.

"Din păcate, s-a declarat decesul pilotului. Echipa noastră preia cealaltă persoana rănită şi o vom duce la UPU, la Spitalul Iaşi. Sunt lângă copilot, starea sa este stabilă”, a declarat Diana Cimpoeşul, medic şef UPU SMURD Iaşi.

La rândul său, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat că avionul care s-a prăbuşit făcea primele manevre pentru decolare. "Avionul făcea primele manevre pentru decolare şi ar fi căzut într-o râpă", a spus Şerbescu.

Se pare că avionul făcea parte dintr-un grup de şase astfel de aeronave de mici dimensiuni, care se pregăteau pentru un spectacol aerian în comuna Tătăruş.

Sursa info: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Două comune rămân fără apă potabilă timp de 48 de ore!

astăzi, 16:39
406

Din cauza unei avarii, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunţă întreruperea furnizării apei astăzi, 25.09.2017, pentru maximum 48 de ore, în comunele Dângeni și Ungureni.S.C...

Dan Șova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

astăzi, 14:06
441

Fostul senator PSD Dan Șova a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, în dosarul CET Govo...

Bolile care ne lasă fără permis de conducere!

astăzi, 13:33
935

Afectiunile cardiovasculare grave, tulburarile neurologice care afecteaza sistemul nervos sau bolile mintale sunt sau cateva dintre afectiunile care ne lasa fara permis de conducere. Va spunem astazi ...