Un autocar cu 72 de persoane care venea din Spania, RĂSTURNAT pe DN 7. Bilanţul victimelor

Un autocar cu 72 de persoane care venea din Spania, RĂSTURNAT pe DN 7. Bilanţul victimelor

Un autocar cu 72 de persoane s-a răsturnat, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Tătărăşti, în judeţul Hunedoara, autorităţile declanşând plan roşu de intervenţie. O persoană a decedat şi 28 au fost rănite, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă, 72 de persoane au fost implicate în accidentul din localitatea Tătărăşti, după ce un autocar s-a răsturnat. O persoană a murit, iar alţi 28 de oameni au fost răniţi.

"Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, pe DN 7, in localitatea Tătărăşti. Întrucât, mai multe persoane ar fi rănite, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului. Salvatorii intervin cu două maşini de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, o descarcerare, şapte ambulante SMURD şi trei ambulante SAJ. Pentru evaluarea persoanelor, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat. În autocar erau 72 de persoane: 70 de pasageri şi doi şoferi. 28 persoane au fost transportate la spital, la Deva, o persoană încarcerată decedată", a declarat, corespondentului Mediafax, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Primele verificări arată că autocarul se întorcea din Spania.

"În jurul orei 04.50, în localitatea Tătărăşti, pe DN7, un autocar s-a răsturnat în afara carosabilului. S-a activat planul rosu de intervenţie. Autocarul avea direcţia Arad-Deva, se pare că veneau din Spania. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor evenimentului. DN7 este blocat momentan pentru intervenţie", a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
902

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
278

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
236

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...