Ucigaşul unui bărbat din comuna Corni, dat în urmărire internaţională, a fost prins în Spania! VIDEO cu capturarea individului!

Un bărbat ce era dat în urmărire internaţională, după ce a omorât un bătrân din comuna Corni, a fost capturat în Spania. El are de executat o pedeapsă de 14 ani de închisoare. 

Ucigaşul unui bărbat din comuna Corni, dat în urmărire internaţională, a fost prins în Spania! VIDEO cu capturarea individului!

Este vorba despre ucigașul unui bătrân din Corni, condamnat la 14 ani de închisoare, și care se sustrăgea executării pedepsei. Marian Costel Stan, de 34 de ani, domiciliat pe rază locatităţii sucevene Pătrăuţi, căutat la nivel internațional de autoritățile române, condamnat pentru tâlhărie calificată urmată de moartea victimei, a fost depistat, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile spaniole.

Au fost demarate procedurile de aducere în țară a individului, pentru ispășirea pedepsei. Bărbatul, de 34 de ani, a fost depistat, în data de 11 ianuarie, în urma activităților investigative desfășurate de polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Române, desfășurate în cooperare cu autoritățile spaniole. 

Acesta era urmărit internațional, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei. În sarcina acestuia, instanța de judecată a reținut faptul că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, împreună cu o altă persoană, a pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuințe din comuna Corni, județul Botoșani, cu intenția de a fura bunuri.

Fiind surprins de victimă, un bărbat de 66 de ani, pentru a-și asigură scăparea, a lovit-o cu un par în zona capului, fapt ce a condus la decesul acesteia. Schimbul de date și informații cu autoritățile spaniole s-a realizat prin intermediul atasatului de afaceri interne român acreditat la Madrid. O escortă a Poliției Române îl va prelua și aduce în țară, din Spania, în cursul acestei luni. Marian Costel Stan făcea parte dintr-o grupare care tâlhărea bătrâni din Suceava și Botoșani.

Individul a fost condamnat în primăvară anului 2017 la 14 ani de închisoare, după ce una dintre victime a decedat. Acesta a dispărut înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. 

Sursa:informaţiata.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

POESEARĂ și un sfârșit de săptămână cu spectacole pentru mari și mici, la Teatrul Vasilache!

astăzi, 20:29
18

Centrul Judeţean de Consultanţă şi Dezvoltare Comunitară Botoşani - Festival AmFiTeatru 11, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", organizează...

Violențe la căminele Condacia. Agresor încătușat, victima a ajuns la spital

astăzi, 20:07
373

Scene de o violență extremă s-au petrecut, marți seara, la căminele Condacia din municipiul Botoșani. Mai multe echipaje de la Poliție și Jandarmerie au ajuns la fața locului, fiind solicitat...

Statutul poliţiştilor locali începe să prindă contur: Pe 19 martie intră în dezbaterea Senatului

astăzi, 19:56
97

Demersurile declanșate la Botoşani în urmă cu trei ani, privind adoptarea Statutului poliţiştilor locali încep să prindă contur. Proiectul de lege iniţiat în acest sens ...