Troiță înălțată în memoria eroilor pompieri din Botoșani - FOTO

Troiță înălțată în memoria eroilor pompieri din Botoșani - FOTO

Ziua Eroilor a fost marcată astăzi, de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani prin sfințirea unei troițe. Ridicată în fața sediului inspectoratului, troița este un monument dedicat eroilor neamului și, implicit, colegilor pompieri care, în împlinirea datoriei, și-au dat viața.

 Slujba de sfințire a fost oficiată de preotul militar Ștefan Grădinaru și preotul Sebastian Grădinaru. 

Alături de pompieri, la acest moment emoționant, au fost prefectul județului, Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean Botoșani, ing. Costică Macaleți, precum și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și conducătorii instituțiilor județene cu care desfășoară acțiuni de pregătire și intervenție pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Prin munca lor de zi cu zi pentru apărarea vieții semenilor, pompierii își aduc jertfa lor în comunitate, jertfă ce poate fi asemănată cu o înălțare a inimilor către cer.

Așa cum eroii și-au vărsat sângele pe câmpul de luptă, la fel și pompierii devin eroi în viață  atunci când sudoarea muncii lor se revarsă pe altarul datoriei lor față de semeni și de patrie. 

Crucea înaltă de 3,5 metri a fost realizată de angajatul ISU Botoșani, plutonier major Oliver Codău.

În cadrul ceremonialului militar, li s-au adus mulțumiri voluntarilor cu ocazia „Săptămânii voluntariatului”.

La nivelul județului Botoșani, în cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea 2.648 de persoane, iar în cadrul proiectului „Voluntar din pasiune”, 100 de persoane.












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
121

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
717

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
244

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...