Tragedii provocate pe șosele de șoferi începători. Șeful Poliției Rutiere, către instructorii auto: "Îmi puteți spune cine i-a pregătit?"
BOTOSANI

Șeful Poliției Rutiere Botoșani, cms. șef Mihai Ghiorghi, a tras un semnal de alarmă vineri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții școlilor de șoferi din județ și a spus că pregătirea practică a celor care aspiră la permisul de conducere "lasă de dorit".

 

Tragedii provocate pe șosele de șoferi începători. Șeful Poliției Rutiere, către instructorii auto: "Îmi puteți spune cine i-a pregătit?"

Cms. șef. Mihai Ghiorghi a atras atenția că tot mai multe accidente, cu consecințe deosebit de grave, sunt provocate de șoferi care nu au experiență la volan. Acesta a oferit și două exemple.

În data de 30 ianuarie, un șofer de 20 de ani, cu permis de conducere de doar 11 luni, a provocat un grav accident pe un drum comunal din satul Costești, după ce a pierdut controlul asupra volanului. A intrat în două persoane care se deplasau pe marginea drumului. O femeie a murit, iar o adolescentă a fost rănită.

În octombrie 2016, pe un drum din județul Botoșani a fost găsită o persoană decedată, victimă a unui accident rutier. În urma verificărilor făcute de polițiști s-a descoperit că autorul tragediei era o tânără de 19 ani, care avea permis de nici zece luni.

"Mă aștept ca cineva din sală să ridice mâna și să spună că l-a școlarizat pe elevul respectiv. Îmi puteți spune cine l-a pregătit? Mă uit la situația școlilor de conducători auto, la prima examinare, văd procente foarte bune cu privire la cunoașterea regulilor de circulație. Bănuiesc că activitatea de pregătire practică suferă, noi dăm testare pentru cei cărora li se reține permisul de conducere și avem un procent de vreo 62% promovare, iar dvs. aveți 92%. Noi, Poliția Rutieră, lucrăm cu materialul pregătit de dvs., cât de bine îl pregătiți și îl modelați ne ușurați munca. Din păcate, se pare că în special activitatea de pregătire practică mai lasă de dorit", a spus cms. șef. Mihai Ghiorghi.

Unul dintre instructorii auto prezenți la întâlnire a propus ca la ședințele Comisiei de siguranță rutieră să fie prezenți și psihologi, dar și medici psihiatri, fiind convins că unii aspiranți la statutul de șofer obțin prea ușor aviz pentru a face o școală de șoferi.  

În anul 2016, opt accidente grave s-au produs pe raza județului Botoșani, din vina unor șoferi cu permis de conducere cu o vechime sub un an. Trei persoane au decedat, iar alte șapte au fost grav rănite.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...