Tragedii provocate pe șosele de șoferi începători. Șeful Poliției Rutiere, către instructorii auto: "Îmi puteți spune cine i-a pregătit?"
BOTOSANI

Șeful Poliției Rutiere Botoșani, cms. șef Mihai Ghiorghi, a tras un semnal de alarmă vineri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții școlilor de șoferi din județ și a spus că pregătirea practică a celor care aspiră la permisul de conducere "lasă de dorit".

 

Tragedii provocate pe șosele de șoferi începători. Șeful Poliției Rutiere, către instructorii auto: "Îmi puteți spune cine i-a pregătit?"

Cms. șef. Mihai Ghiorghi a atras atenția că tot mai multe accidente, cu consecințe deosebit de grave, sunt provocate de șoferi care nu au experiență la volan. Acesta a oferit și două exemple.

În data de 30 ianuarie, un șofer de 20 de ani, cu permis de conducere de doar 11 luni, a provocat un grav accident pe un drum comunal din satul Costești, după ce a pierdut controlul asupra volanului. A intrat în două persoane care se deplasau pe marginea drumului. O femeie a murit, iar o adolescentă a fost rănită.

În octombrie 2016, pe un drum din județul Botoșani a fost găsită o persoană decedată, victimă a unui accident rutier. În urma verificărilor făcute de polițiști s-a descoperit că autorul tragediei era o tânără de 19 ani, care avea permis de nici zece luni.

"Mă aștept ca cineva din sală să ridice mâna și să spună că l-a școlarizat pe elevul respectiv. Îmi puteți spune cine l-a pregătit? Mă uit la situația școlilor de conducători auto, la prima examinare, văd procente foarte bune cu privire la cunoașterea regulilor de circulație. Bănuiesc că activitatea de pregătire practică suferă, noi dăm testare pentru cei cărora li se reține permisul de conducere și avem un procent de vreo 62% promovare, iar dvs. aveți 92%. Noi, Poliția Rutieră, lucrăm cu materialul pregătit de dvs., cât de bine îl pregătiți și îl modelați ne ușurați munca. Din păcate, se pare că în special activitatea de pregătire practică mai lasă de dorit", a spus cms. șef. Mihai Ghiorghi.

Unul dintre instructorii auto prezenți la întâlnire a propus ca la ședințele Comisiei de siguranță rutieră să fie prezenți și psihologi, dar și medici psihiatri, fiind convins că unii aspiranți la statutul de șofer obțin prea ușor aviz pentru a face o școală de șoferi.  

În anul 2016, opt accidente grave s-au produs pe raza județului Botoșani, din vina unor șoferi cu permis de conducere cu o vechime sub un an. Trei persoane au decedat, iar alte șapte au fost grav rănite.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Botoșăneni suspectați că au încasat ilegal ajutoarele sociale! Au declarat că sunt săraci, dar în realitate au mașini și proprietăți

astăzi, 13:13
596

Nu toți cei care solicită acordarea unui ajutor social sunt sinceri atunci când declară bunurile sau veniturile pe care le obțin, dar sunt descoperiți în urma controalelor ulterioare care se fa...

Primăria Botoșani organizează Zilele Orașului. Vezi când și unde!

astăzi, 12:25
1404

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare se regăsește și un proiect de hotărâre privind organizarea acestui eveniment.Potrivit proiectului, manifest...

Restanțe la plata chiriilor ANL, în municipiul Botoșani, după creșterea tarifelor. Ce se întâmplă cu cei care nu plătesc!

astăzi, 12:01
883

Directorul Locativa, Florinel Gornea, a precizat că, în cazul rău-platnicilor, vor fi deschise acțiuni în instanță pentru recuperarea debitelor sau vor fi reziliate contractele.Mu...