Tragedie la „Socola”, în Ajun. Un pacient a murit într-un incendiu, care ar fi fost cauzat de o țigară aprinsă

Tragedie la „Socola”, în Ajun. Un pacient a murit într-un incendiu, care ar fi fost cauzat de o țigară aprinsă

Un bărbat de 33 de ani a murit, în noaptea de Ajun, într-un incendiu izbucnit în Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Conform anchetatorilor, tragedia s-a produs după ce pacientul și-a aprins o țigară.

Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 3:05, apelantul precizând că erau mari degajări de fum pe hol. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj de terapie intensivă cu medic.

„Au fost evacuați 18 pacienți care nu prezentau afecțiuni medicale, însă o a 19-a persoană, un bărbat de 33 de ani, a fost găsită în stare de semiconștiență, cu arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, de la o saltea de pat care a ars. La ora 4:00, incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, la ora 6:00, s-a constatat decesul bărbatului”, a transmis Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență din Iași.

Din primele informații, cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

Managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, Bogdan Șaramet, a explicat pentru „Ziarul de Iași” că pacientul care a decedat era în vârstă de 33 de ani, se afla la prima internare și nu avusese antecedente, ci fusese adus în urma unui episod acut.

Pavilionul în care a fost acesta amplasat este cel mai mare din cadrul „Socola”, fiind transformat, la începutul acestui an, în pavilion - tampon, unde erau internați pacienți aduși în spital în rezerve individuale, în așteptarea rezultatului testului RT-PCR, pentru a se depista dacă este prezentă sau nu infecția cu COVID-19.

Managerul însă nu își explică de unde ar fi putut avea țigări pacientul respectiv, pentru a fi validată ipoteza ISU că focul a pornit în urma fumatului.

„Este la prima internare persoana respectivă, nu mai fusese internată la Socola, toți ceilalți pacienți sunt în perfectă siguranță. A fost adus de poliție, care face obligatoriu o percheziție la intrare. Apoi la noi pacientul este preluat în triaj și apoi este trimis pe zona tampon, unde i se face o a doua percheziție, ne uităm după urme de agresiune pe corp și rămâne doar cu lenjeria intimă, iar apoi primește pijamale și este trimis în zona tampon”, a declarat Bogdan Șaramet pentru publicația ieșeană.

 

Spune-ne opinia ta