TRAGEDIE la Săveni: Femeie accidentată mortal de o ambulanță! FOTO

O femeie a fost lovită mortal, duminică la amiază, de către o ambulanță ce se deplasa spre Maternitatea Botoșani cu o gravidă. 

TRAGEDIE la Săveni: Femeie accidentată mortal de o ambulanță! FOTO

Accidentul a avut loc în orașul Săveni, pe strada Nicolae Iorga. Ambulanţa se deplasa în direcția Botoșani. În fața unei autogări, femeia în vârstă de 72 de ani, Verginica I., a ieșit dintre două mașini, nu a observat ambulanța și a încercat să traverseze.

Ambulanța avea semnalele acustice și luminoase pornite. Șoferul autosanitarei, Adi P., a frânat, dar nu a avut timp să o evite pe femeie, astfel că a lovit-o în plin. 

“Femeia a vrut să traverseze prin loc nepermis. A ieșit dintre două mașini, nu s-a uitat deloc. Am crezut că se oprește, dar când am văzut ca ea continuă am călcat frâna. Aveam semnalele acustice pornite”, a declarat Adi P., șoferul ambulanței.

După impactul cu ampbulanţa, femeia a căzut pe caldarâm. Echipajul a încercat să îi acorde primul ajutor, victima fiind preluată de aceeași ambulanță și transportată la Spitalul Săveni, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. 

Poliția a deschis dosar pentru ucidere din culpă. 

„La orele 10.48 în oraşul Săveni o bătrână de 72 de ani se angajează în traversarea străzii din partea dreaptă spre stânga a sensului de deplasare a unei ambuolanţe aparţinând SJA Botoșani care se deplasa în regim prioritar având în funcțiune sistemele acustice și luminoase. În urma accidentului bătrâna a suferit leziuni incompatibile cu viaţa. Au fost efectuate manevre de resuscitare, însă nu au avut niciun rezultat. Facem cercetări pentru a stabili cauzele şi circumstanţele producerii accidentului rutier şi ne-am sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Edi Iacob, şeful poliţiei Săveni.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
12

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
8

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
27

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...