Tragedie într-o familie de români din Italia: și-a accidentat mortal nepoțelul de 15 luni în timp ce parca mașina!

Și-a accidentat cu mașina nepoțelul de 15 luni, în timp ce dădea cu spatele în curtea casei sale. Nu și-a dat seama de nimic, însă când a coborât a văzut ce s-a întâmplat.

Tragedie într-o familie de români din Italia: și-a accidentat mortal nepoțelul de 15 luni în timp ce parca mașina!

   FOTO: gazetaromaneasca.com

Micuțul a primit imediat îngrijiri de la paramedicii de la 118 și a fost transportat la Spitalul pentru copii din Alessandria. Femeia, româncă de 30 de ani, e în stare de șoc. La fața locului au intervenit și carabinierii de la unitatea locală.

Copilul, care a fost strivit involuntar sub mașina condusă de mătușa sa, a murit.

Tragedia s-a consumat în câteva secunde, în curtea unei case rurale, în localitatea San Damiano d’Asti.

Mătușa copilului se ducea să-și îmbărțișeze sora și nepoțelul, pe care îl adora, înainte de plecarea acestora în concediu. Femeia de 35 de ani, româncă, de mai mult timp rezidentă în provincia Asti – sosise de puțin timp când, parcându-și mașina, pe timpul manevrei în marșarier, l-a lovit pe micuț fără a-și da seama.

Scena care i-a apărut în față câteva secunde mai târziu, când a coborât din mașină, a fost înfiorătoare: micuțul era la pământ, strivit de o roată posterioară, inconștient. Răvășită dar încă lucidă pentru a-i acorda primul ajutor nepoțelului, femeia a început să urle, cerând ajutorul surorii sale – mama copilului – care intrase în casă și astfel nu a văzut ce tocmai se întâmplase la numai câțiva metri de ea.

Imediat i-au acordat ajutor copilului și, dându-și seama că situația era disperată, l-au înfășurat într-o pătură, l-au luat în brațe și l-au dus la sediul Crucii Roșii Italiene din San Damiano d’Asti, care se află la câțiva kilometri de casa unde a avut loc accidentul.

Aici operatorii, așteptând sosirea elicopterului medical, l-au stabilizat și intubat pe micuț, însă starea sa a fost imediat considerată deosebit de gravă. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul pentru copii din Alessandria, unde medicii au încercat imposibilul pentru a-l salva. Însă rănile suferite, cauzate de strivirea cu roata mașinii, erau prea grave și inimioara sa a încetat să mai bată câteva ore mai târziu.

Mătușa disperată continua să repete: «Nu l-am văzut, nu l-am văzut». Femeia s-a dus la casa surorii sale pentru a o saluta pe ea și pe adoratul nepoțel, care a doua zi ar fi plecat într-un concediu de câteva zile.

Poate copilul, auzind că sosește în curte mașina mătușii, a vrut să meargă în întâmpinarea ei pentru a-i da bun-venit însă mătușa, ocupată cu efectuarea manevrei, nu și-a dat seama de prezența lui și l-a lovit, transformând în tragedie ceea ce trebuia să fie o după-amiază de bucurie.

Carabinierii din San Damiano d’Asti s-au dus la locul accidentului pentru a încerca să reconstituie dinamica acestuia. Deși par să nu existe îndoieli privind tragica fatalitate care a dus la moartea copilului de numai 15 luni, procuratura din Asti a deschis un dosar și în curând ar putea audia femeile pentru a stabili eventualele vinovății.

Comunitatea din San Damiano d’Asti, unde cele două femei trăiesc și lucrează deja de circa zece ani, este distrusă în urma tragicei morți a micuțului. gazetaromaneasca.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...