Tinerii care au devastat pizzeria de pe Unirii, reținuți de polițiști! Ce au decis judecătorii!
UPDATE!

Cei opt tineri au provocat scandal în incinta localului, au distrus diverse obiecte de mobilier, geamuri și alte bunuri și s-au agresat  reciproc, tulburând ordinea și liniștea publică şi cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

Tinerii care au devastat pizzeria de pe Unirii, reținuți de polițiști! Ce au decis judecătorii!
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii botoşăneni, au fost identificaţi opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, din comuna Vorniceni şi din municipiul Botoşani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reţinut că în noaptea de 16/ 17.01.2018, în jurul orei 02.45, în timp ce se aflau în incinta unui restaurant situat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au provocat scandal în incinta localului, au distrus diverse obiecte de mobilier, geamuri și alte bunuri și s-au agresat  reciproc, tulburând ordinea și liniștea publică şi cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.
 
"Astfel, la data de 19.01.2018, în baza probatoriului administrat, faţă de patru din cele opt persoane bănuite,  s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi, 20.01.2018, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", informeaza IPJ Botosani.

În cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
UPDATE:
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au formulat propunere de arestare preventivă pe numele celor patru tineri reținuți, Gabriel D., Dumitru Marian L., Dumitru Cristian R. și Gabriel A., dar judecătorii Judecătoriei Botoșani au decis plasarea sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
"În temeiul art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, stabileşte în sarcina fiecăruia dintre cei patru inculpaţi, pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii: - să nu părăsească raza teritorială a judeţului Botoşani fără încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura; - să nu intre în localuri publice în care se consumă băuturi alcoolice; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia fiecărui inculpat că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive sau măsura arestului la domiciliu", se arată pe portalul Judecătoriei Botoșani. 
 
Doi dintre indivizii implicați în scandalul din pizzerie sunt cu antecedente penale.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
88

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...