Ţigări de contrabandă, în servieta pierdută de doi funcţionari ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc!

Faptul că servieta i-ar aparţine unuia dintre cei doi func'ionari este dat de o citaţie găsită în interior, în care acesta este chemat la Judecătoria Botoşani.
 

Ţigări de contrabandă, în servieta pierdută de doi funcţionari ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc!

Caz halucinant la Negostina, sat aflat la doar câțiva kilometri de granița României cu Ucraina! Doi funcţionari ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) Suceava au pierdut o servietă după un control efectuat în zonă. Servieta a fost descoperită într-un şanţ de un localnic, care a decis să o predea la poliţie.

Potrivit Monitorul de Suceava, surprizele nu se opresc însă la această neglijenţă a angajaţilor statului care au plecat cu capul în traistă.

"Geanta din material textil de culoare neagră", aşa cum este descrisă în procesul-verbal al lucrătorilor de la Postul de Poliţie Bălcăuţi, şi-a dezvăluit toate secretele în momentul în care s-a făcut inventarierea, fireşte în prezenţa martorilor şi a unui tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Oraşului Siret.

Pe lângă sigilii autocolante cu sigla ONJN şi aţă pentru sigilii, s-au găsit şi diferite documente de serviciu, cum ar fi liste cu conturi IBAN, fişe de prezentare a unor rezultate de control, formulare monetar sau procese-verbale ridicare documente necompletate.

De asemenea, în procesul-verbal de constatare se mai aflau ordine de deplasare necompletate, situaţii acte de control, situaţia încasărilor zilnice, note explicative, contracte depozit, un stick de memorie, dar şi alte elemente folosite în munca de serviciu.

Servieta conţinea şi chestiuni personale, cum ar fi un telefon mobil marca Samsung, o pereche de ochelari marca Rayban, dar şi 20 de pachete de ţigări.

Dacă primele produse personale sunt normale, în ceea ce priveşte ţigările s-a constatat că acestea sunt de contrabandă. Mai exact, era vorba de 20 de pachete de ţigări marca Marble netimbrate, care în mod firesc nu aveau ce căuta în servieta unor angajaţi ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Geanta a fost găsită într-un şanţ de lângă un bar din Negostina, bar care probabil are şi aparate pentru jocuri de noroc şi la care cu o zi mai devreme se efectuase un control de către funcţionari ai ONJN Suceava.

Cel mai probabil, proprietarul servietei este Vasile Dan, care se afla în control alături de Silviu Bilinschi, aceştia fiind şi cei care au participat la controlul din 31 august. Faptul că servieta i-ar aparţine lui Vasile Dan este dat de o citaţie găsită în interior, în care acesta este chemat la Judecătoria Botoşani, în dosarul 14.887/193/2016.

Neglijenţa de care a dat dovadă angajatul pare una evidentă, iar dacă se va dovedi că acesta se „alimentase” şi cu ţigări de contrabandă, este cu atât mai grav. De altfel, la finalul procesului-verbal întocmit de poliţiştii din Bălcăuţi se menţionează că geanta a fost ridicată „în vederea continuării cercetărilor”, încheie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...