Ţigări de contrabandă, în servieta pierdută de doi funcţionari ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc!

Faptul că servieta i-ar aparţine unuia dintre cei doi func'ionari este dat de o citaţie găsită în interior, în care acesta este chemat la Judecătoria Botoşani.
 

Ţigări de contrabandă, în servieta pierdută de doi funcţionari ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc!

Caz halucinant la Negostina, sat aflat la doar câțiva kilometri de granița României cu Ucraina! Doi funcţionari ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) Suceava au pierdut o servietă după un control efectuat în zonă. Servieta a fost descoperită într-un şanţ de un localnic, care a decis să o predea la poliţie.

Potrivit Monitorul de Suceava, surprizele nu se opresc însă la această neglijenţă a angajaţilor statului care au plecat cu capul în traistă.

"Geanta din material textil de culoare neagră", aşa cum este descrisă în procesul-verbal al lucrătorilor de la Postul de Poliţie Bălcăuţi, şi-a dezvăluit toate secretele în momentul în care s-a făcut inventarierea, fireşte în prezenţa martorilor şi a unui tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Oraşului Siret.

Pe lângă sigilii autocolante cu sigla ONJN şi aţă pentru sigilii, s-au găsit şi diferite documente de serviciu, cum ar fi liste cu conturi IBAN, fişe de prezentare a unor rezultate de control, formulare monetar sau procese-verbale ridicare documente necompletate.

De asemenea, în procesul-verbal de constatare se mai aflau ordine de deplasare necompletate, situaţii acte de control, situaţia încasărilor zilnice, note explicative, contracte depozit, un stick de memorie, dar şi alte elemente folosite în munca de serviciu.

Servieta conţinea şi chestiuni personale, cum ar fi un telefon mobil marca Samsung, o pereche de ochelari marca Rayban, dar şi 20 de pachete de ţigări.

Dacă primele produse personale sunt normale, în ceea ce priveşte ţigările s-a constatat că acestea sunt de contrabandă. Mai exact, era vorba de 20 de pachete de ţigări marca Marble netimbrate, care în mod firesc nu aveau ce căuta în servieta unor angajaţi ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Geanta a fost găsită într-un şanţ de lângă un bar din Negostina, bar care probabil are şi aparate pentru jocuri de noroc şi la care cu o zi mai devreme se efectuase un control de către funcţionari ai ONJN Suceava.

Cel mai probabil, proprietarul servietei este Vasile Dan, care se afla în control alături de Silviu Bilinschi, aceştia fiind şi cei care au participat la controlul din 31 august. Faptul că servieta i-ar aparţine lui Vasile Dan este dat de o citaţie găsită în interior, în care acesta este chemat la Judecătoria Botoşani, în dosarul 14.887/193/2016.

Neglijenţa de care a dat dovadă angajatul pare una evidentă, iar dacă se va dovedi că acesta se „alimentase” şi cu ţigări de contrabandă, este cu atât mai grav. De altfel, la finalul procesului-verbal întocmit de poliţiştii din Bălcăuţi se menţionează că geanta a fost ridicată „în vederea continuării cercetărilor”, încheie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Acad. Leon Dănăilă: "Carnea în exces scurtează viața, iar depresia poate duce la cancer"

astăzi, 16:09
3263

Academicianul leon Dănăilă are la activ mai mult de 40.000 de operații pe creier, a scris peste 54 de cărți de neurochirurgie și neuropsihologie. Acest geniu al neurochirurgiei românești a ad...

Medicii își doresc condiții de lucru mai bune, asistentele vor salarii mai mari

astăzi, 15:58
234

78% dintre angajații din sistemul sanitar chestionați în cadrul studiului "Influența calității vieții profesionale asupra tendinței de migrare pentru muncă a personalului din sănă...

Conducătorii auto ar putea scăpa de punctele de penalizare dacă urmăresc un film educativ al Poliției Române

astăzi, 13:45
289

Șoferii ar putea apela la o nouă soluție pentru a scăpa de până la două puncte de penalizare. Pentru moment, este doar o propunere de proiect de lege, însă ar putea să devină...