Țepele în stradă fac în continuare victime la Botoșani. Curg plângerile la poliție!

Angajații firmei de modelling care își desfășoară activitatea în zona Pieței Centrale, din municipiul Botoșani, continuă să racoleze persoane cărora le propun să devină imaginea unor produse sau saloane de înfrumusețare.

Țepele în stradă fac în continuare victime la Botoșani. Curg plângerile la poliție!

Chiar  dacă în urmă cu o lună au avut loc percheziții ale polițiștilor din Mureș la firma care are și punctul de lucru de la Botoșani, racolatorii își văd de treabă nestingheriți și nu se lasă până nu conving o persoană să le calce pragul firmei pentru a le prezenta tentanta ofertă. 

Botoșănenii care se lasă ademiniți de visul unei cariere de model trebuie să plătescă diverse sume, care ajung și la câteva sute de lei, trebuie să semneze un contract, și pleacă cu promisiunea că le va fi promovată imaginea pe Internet, promovare care nu constă în altceva decât în publicarea unor fotografii.

La Poliția Municipiului Botoșani au fost înregistrate numai în ultima perioadă șapte plângeri, făcându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar alte dosare au fost declinate către IPJ Mureș. 

"Societatea în cauză a fost verificată și este înregistrată la Registrul Comerțului, cu spațiu închiriat în zona respectivă. Sunt câteva plângeri din partea unor persoane, nu cunosc câte persoane au mers acolo să solicite aceste servicii, dar sunt plângeri înregistrate la Poliția Municipiului Botoșani la Investigații Criminale și se fac verificări", a declarat cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. 

În luna septembrie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice  din Mureș și cei de la Direcția Operațiuni Speciale au efectuat 6 percheziţii, în judeţele Mureş, Sălaj, Botoşani şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, bănuite de înşelăciuni, în domeniul plasării forţei de muncă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi racolat mai multe victime, de diferite vârste, în centrul municipiului Târgu Mureş, promițându-le faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei, urma să îi promoveze pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau modelling.

"În fapt, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că aceleaşi persoane ar fi înființat în mod succesiv mai multe societăţi comerciale, care ar fi deschis puncte de lucru în toată ţara, însă nu ar fi efectuat niciodată demersuri în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor. În urma percheziţiilor, au fost ridicați 21.000 de lei, mai multe unităţi P.C., laptopuri, H.D.D.-uri, precum şi mai multe documente referitoare la contractele încheiate de către reprezentanţii societăţii comerciale", potrivit anchetatorilor. 

Citește și Ţepe fără frică, în plină zi: botoşăneni păcăliţi cu sute de lei pentru potenţiale apariţii în reclame!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

astăzi, 13:43
148

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

astăzi, 11:59
213

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

astăzi, 11:21
627

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...