Tânără din Vorona înşelată de un bişniţar la un schimb valutar!

O tânără a fost înşelată, marţi, după ce a încercat să facă un schimb valutar. Fata, în vârstă de 23 de ani din comuna Vorona, a vrut să schimbe 450 de euro la o casă de schimb valutar de pe Calea Naţională din municipiul Botoşani. 

Tânără din Vorona înşelată de un bişniţar la un schimb valutar!

În faţa sediului casei de schimb valutar a fost abordată de un bărbat care i-a propus să îi schimbe el banii, la un curs mai bun. Fata a acceptat şi a primit 2.100 de lei, însă bărbatul i-a cerut banii înapoi pentru a-i mai număra o dată. După ce a luat suma de bani în mână, acesta a distras atenţia victimei, după care i-a înapoiat doar 740 de lei. Ulterior tânăra a reclamat la poliţie, iar oamenii legii au deschis un dosar penal. 

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului", se arată într-un comunicat al IPJ. 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţiştii vă recomandă:

Nu efectuaţi operaţiuni de schimb valutar la persoane sau în locuri neautorizate!

Atenţie la metoda Şmen! Când primiţi suma solicitată sau returnată, număraţi atent bancnotele şi nu mai întoarceţi banii în mâna persoanei care vi i-a schimbat, sub pretextul ca aceasta să îi mai numere o dată; atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu una derizorie!

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi de urgenţă serviciul unic 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
65

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
250

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
57

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...