Tânără din județul Botoșani rănită într-un grav accident, provocat de o prietenă minoră! Șoferita a murit!

O tânără în vârstă de 18 ani din județul Botoșani a ajuns la spital după ce s-a urcat în mașina condusă de o amică minoră, care nu avea permis de conducere. Autoturismul s-a răsturnat, iar conducătoarea auto a decedat, alte trei persoane fiind rănite.

Tânără din județul Botoșani rănită într-un grav accident, provocat de o prietenă minoră! Șoferita a murit!

   Foto: informatiata.ro

Sâmbătă, în jurul orei 17.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, în sensul Hânţeşti către Bereşti, din județul Suceava, pe fondul vitezei excesive, carosabilul fiind acoperit cu balast și a lipsei de experiență, o minoră de 17 ani, din municipiul Rădăuți, ce nu poseda permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat pe cupolă, pe spaţiul verde din partea stângă a drumului.

Din accident a rezultat decesul conducătoarei auto şi rănirea ușoară a trei pasageri din autoturism, un tânăr de 23 de ani  din comuna Hânțești, proprietarul mașinii, un localnic de 24 de ani şi o tânără de 18 ani din județul Botoșani.

Cei trei pasageri au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, iar faţă de tânărul de 24 de ani, pentru comiterea infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând  să fie prezentat instanței de judecată  în vederea dispunerii unei măsuri privative de libertate", se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
872

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
275

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
231

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...