Tanar salvat ca prin minune, dupa ce a dormit o noapte afara, in zapada! Avea o temperatura de 25,5 grade Celsius!
BOTOSANI

Un tanar in varsta de 22 de ani, din satul Slobozia, comuna Cordareni, a fost salvat de medicii botosaneni prin eforturi incredibile! Victima a ajuns la spital cu hipotermie severa, cu o temperatura a corpului de doar 25,5 grade Celsius, fiind pacientul cu cea mai scazuta temperatura inregistrata la Unitatea de Primiri Urgente Botosani.

Tanar salvat ca prin minune, dupa ce a dormit o noapte afara, in zapada! Avea o temperatura de 25,5 grade Celsius!

 Barbat gasit in zapada (imagine de prezentare)  Foto: bzb.ro

Tanarul este cunoscut in sat ca fiind o persoana consumatoare de bauturi alcoolice. Joi seara s-a dus cu caruta la un bar, iar dupa ce a baut bine, si-a luat calul si caruta si s-a indreptat spre casa. Pe drum s-a dezechilibrat si a cazut intr-un sant acoperit cu zapada. A stat acolo toata noaptea si abia vineri dimineata a fost gasit de un satean, care a sunat imediat la 112.

Victima a fost preluata de un echipaj de ambulanta si transportata la spital, unde medicii au facut eforturi pentru a-l tine in viata. Mai intai l-au introdus intr-o patura speciala, ca sa-i refaca temperatura corpului treptat, cu un grad pe ora, iar mai apoi, pentru ca temperatura era extrem de scazuta, i-au administrat perfuzii calde, pentru a-i incalzi sangele din vene.

Mai mult, oxigenul pe care medicii il administrau pe cale respiratorie avea rolul de a-i incalzi corpul, treptat, pentru ca oganele sa nu fie supuse unui soc.

Potrivit site-ului romedic.ro, hipotermia severa este atunci cand corpul uman are o temperatura de sub 26 de grade Celsius, in acel moment instalandu-se deja coma hipotermica, si este insotita de dilatarea pupilei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
60

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
85

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
25

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...