Șofer urmărit de polițiști, la Săveni: Avea în mașină 8.500 de pachete de țigări! FOTO

Șoferul a ignorat semnalele polițiștilor, continuându-şi deplasarea. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestuia, vehiculul fiind găsit abandonat pe un teren viran împrejunuit, la distanţa de aproximativ 4 km de oraşul Săveni.
Șofer urmărit de polițiști, la Săveni: Avea în mașină 8.500 de pachete de țigări! FOTO
În cursul zilei de joi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu poliţiştii de frontieră, au organizat în zona oraşului Săveni mai multe filtre, în vederea depistării şi identificării persoanelor care transportă ilegal ţigarete de contrabandă.
 
În acest context, poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire faţă de un vehicul care circula pe raza oraşului Săveni, al cărui conducător auto a ignorat însă semnalele echipajului, continuându-şi deplasarea.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestuia, vehiculul fiind găsit abandonat pe un teren viran împrejunuit, la distanţa de aproximativ 4 km de oraşul Săveni.

În imediata apropiere a autoturismului, într-o zonă de vegetaţie, au fost identificate 8.500 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free.

Atât autoturismul cât şi ţigaretele au fost ridicate de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi se efectuează activităţi investigative specifice în vederea identificării persoanei care a condus autoturismul respectiv, pentru tragerea acesteia la răspundere penală", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 104.000 lei.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...