Șofer de autobuz depistat băut la volan, în Cătămărăști!

Șofer de autobuz depistat băut la volan, în Cătămărăști!

   Foto: Arhiva Stiri.Botosani.ro

Luni dimineață, în jurul orei 06.12, C.E., de 59 ani din municipiul Botoşani, a fost depistat pe drumul naţional D.N. 29B, în localitatea Cătămărăşti-Deal, comuna Mihai Eminescu, în timp ce efectua cu un autobuz de transport persoane o cursă regulată pe itinerariul Havîrna-Botoşani.

În urma testării alcoolscopice, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile", se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani. 

În perioada 24-27.03.2017, poliţiştii botoşăneni au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sub coordonarea Serviciului Rutier, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au intensificat activităţile pe raza întregului judeţ pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

Astfel, în acest sfârşit de săptămână, au fost testaţi cu aparatul etilotest 287 de conducători auto.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 4 dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 194 de sancţiuni contravenţionale, 5 dintre acestea fiind pentru consum de alcool, contravenţii sancţionate cu amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 9 permise de conducere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
476

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...