Șofer de 71 de ani grav rănit, după un accident survenit pe fondul oboselii

Șofer de 71 de ani grav rănit, după un accident survenit pe fondul oboselii

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, din municipiul Botoșani, a ajuns la spital, joi, după ce a fost victima unui accident rutier provocat chiar de el.

Potrivit anchetatorilor, șoferul circula dinspre Stăuceni spre Botoșani, însă, la un moment dat, în zona Rediu, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac de pe sensul opus, fiind apoi proiectat câțiva metri. În urma impactului, șoferul a fost grav rănit, acesta fiind singurul aflat în mașină, iar autoturismul a fost sever avariat, fiind ridicat de platforma SOS.

În urma unui apel la 112, efectuat în jurul orei 11:40, la fața locului au fost direcționate un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și unul de poliție rutieră.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Ambulanța l-a preluat pe bărbat, pentru acordarea de îngrijiri medicale și transportarea sa spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind efectuate in rem”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspetoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Bărbatul susține că a pierdut controlul volanului pe fondul oboselii.