Situaţia din apartamentul de pe Aleea Nouă, afectat de un incendiu, este "puţin mai gravă"!

Apartamentul din blocul de pe Aleea Nouă, din municipiuş Botoşani, unde în urmă cu o săptămână s-a produs un incendiu a fost analizat şi de un expert venit de la Iaşi.

Situaţia din apartamentul de pe Aleea Nouă, afectat de un incendiu, este "puţin mai gravă"!

Situaţia este una destul de gravă, după cum afirmă reprezentanţii Primăriei, în urma discuţiilor avute cu expertul, la Botoşani urmând să ajungă şi profesorul Andrei Szalontay, cel care a realizat expertiza şi la blocul din strada Primăverii, afectat de explozia din luna septembrie.

În apartamentul de pe Aleea Nouă vor trebui executate lucrări de consolidare, planşeul dintr-una dintre camere din apartamentul unde s-a produs incendiul fiind puternic afectat de flăcări.

“În cursul săptămânii trecute a fost contactat domnul profesor Andrei Szalontay de la Iaşi care a trimis iniţial un domn inginer din echipa dumnealui. Acesta a fost sâmbătă la faţa locului, dumnealui a constatat starea de degradare a fâşiilor cu goluri din care este construit planşeul de peste sufragerie, cel care a fost afectat în urma incendiului, urma să aibă o discuţie cu domnul profesor, şi probabil şi dumnealui va trebui să vină la faţa locului să vadă despre ce este vorba şi apoi să facă raportul de expertiză. Situaţia este puţin mai gravă decât se aşteptau şi probail va trebui să vină şi domnul profesor la faţa locului să vadă şi dumnealui cu ochii lui. Este afectat planşeul din sufragerie, acest planşeu va trebui consolidat dar soluţiile vin în urma expertizei şi a proiectului ce consolidare”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Până când va fi finalizat raportul de expertiză şi se vor face lucrările necesare, în locuinţă au fost puşi popi de susţinere.

“Ca o măsură temporară s-au făcut sprijiniri cu nişte popi din oţel şi cu nişte grinzi din lemn astfel încât locatarul de la etajul I poate circula în sufragerie. Este afectat doar planşeul, restul blocului nu este afectat, nu sunt probleme”, a mai menţionat viceprimarul.

Incendiul s-a produs din cauze electrice, în urma evenimentului patru persoane ajungând la spital. Din păcate, o femeie în vârstă de 87 de ani, care locuia la un etaj superior, a decedat după două zile, din cauza intoxicaţiei cu fum, aceasta având şi alte afecţiuni medicale. Poliţiştii au dechis un dosar penal pentru moarte suspectă.

 

 

Spune-ne opinia ta