"Şi astăzi vă vedem!", spune mulţimea în a treia seară de proteste, de la Botoşani! Peste 1.000 de oameni în stradă! FOTO, VIDEO

“Trebuie să fii nebun să te pui cu un popor al cărui desert preferat este coliva”, este mesajul transmis de botoşănenii care au ieşit şi joi seară să protesteze împotriva actelor normative adoptate în procedură de urgenţă, referitoare la modificarea Codului Penal.

"Şi astăzi vă vedem!", spune mulţimea în a treia seară de proteste, de la Botoşani! Peste 1.000 de oameni în stradă! FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Treptat, Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani se umple, din nou, de botoşăneni de vârste diferite, de la copii cu nasurile înfundate în fulare până la bătrâni cu cojoace, pregătiţi pentru încă o porţie de libertate şi de dreptate.

La fel ca în seara precedentă, atunci când numărul protestatarilor a depăşit 1.000, botoşănenii sunt înarmaţi cu steaguri, pancarte cu mesaje diferite, dar toate acide, fluiere şi portavoci. Intenţia este ca după ce se adună suficient de mulţi să pornească din nou în marş pe traseul aprobat prin autorizaţie, acelaşi ca miercuri seara.

În mulţime s-a remarcat proprietarul unui câine care şi-a adus şi patrupedul la protest, gestul său putând fi tradus ca o ironie la adresa celor care spuneau că protestatarii sunt plătiţi până şi pentru câinii cu care participă la acţiuni.

Cetăţenii adunaţi în zona zero a democraţiei botoşănene devin tot mai gălăgioşi de la un minut la altul, în ceea ce se doreşte a fi un protest paşnic dar cu un mesaj foarte clar adresat guvernanţilor. La ora 18.30, în Piaţa Revoluţiei erau deja prezente peste 200 de persoane.

UPDATE ora 18.50

Flancaţi de jandarmi, protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului. Numărul botoşănenilor care au ieşit din case, joi seară, depăşeşte 500. Oamenii strigă "Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta", "Hoţii".

UPDATE ora 19.00

Pe trotuarele de pe Calea Națională sunt mulți oameni care deocamdată privesc trecerea protestarilor și comentează motivele care i-au determinat și pe botoșăneni să iasă în stradă.

"Ai noștri sunt cuminți și uite câți jandarmi sunt cu ei", a remarcat o botoșăneancă. Grupul protestatarilor devine tot mai numeros, celor porniți din Piața Revoluției alăturându-li-se și alți botoșăneni. Oamenii cântă imnul și strigă "Veniți cu noi!","Justiție, nu corupție", "DNA să vină să vă ia".

UPDATE ora 19.20
Pe Calea Națională, aproape de intersecția cu Sucevei, un adult cu barbă și ochelari privea zâmbind protestul în desfășurare. Puțini dintre cei aflați în stradă l-au recunoscut însă pe profesorul Tudor Maxim, unul dintre cei care la Revoluția din 1989 și-a făcut datoria față de Botoșanii adoptivi. 

"Îi las pe ei de data asta să protesteze, deși nu consider că mi-am făcut pe deplin datoria față de poporul acesta. Îi văd tineri, îi văd trăind și sunt mândru de Botoșani chiar așa în mizeria în care ne aflăm și mă gândesc că am fi fost cu mult mai mult în condițiile unei guvernări normale", a spus prof. Tudor Maxim.

Numărul protestatarilor depășește 1.000.

UPDATE ora 20.15

Revoltații Botoșanilor au revenit în Piața Revoluției, s-au grupat în fața Palatului Administrativ și stabilesc să se întâlnească și vineri seară. Oamenii cer abrogarea celor două OUG privind grațierea și modificarea Codului Penal și demisia Avocatului Poporului. 

Finalul protestului a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României.

Imagini LIVE de la protestul din municipiul Botoşani pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Stiri.Botosani.ro.

 

 

 

LIVE VIDEO din Piata Revolutiei din Botosani #proteste #botosanj

Posted by Stiri Botosani on 2 Februarie 2017


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nicolae Botgros și autoarea textului celebrului cântec Dorul Basarabiei, propuși pentru Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani! VIDEO

astăzi, 14:15
221

Pe 30 martie 2018, în ședința ordinară de Consiliu Local, va fi supus dezbaterii și aprobării proiectul pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani lui Nicolae Bo...

Comunicat - Toți copiii cu CES din învățământul special din Botoșani beneficiază de asistență socială completă

astăzi, 13:24
94

Deputatul PSD Tamara Ciofu și președintele Consiliului Județean Botoșani Costică Macaleți au reușit să determine Guvernul să acorde din nou drepturile de asistență socială copiilor cu ceri...

Medicii veterinari din Botoșani se pregătesc de protest!

astăzi, 13:15
176

Medicii veterinari din Botoșani vor participa, la începutul săptămânii viitoare, alături de colegii lor din celelalte filiale din țară, la un protest de amploare care va avea loc la ...