Și-a aflat sentința, după ce a comis un accident mortal: Călugăr încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Cumplitul accident a avut loc pe 23 aprilie 2016, în evenimentul rutier fiind implicat şi un şofer din Botoşani, în vârstă de 30 de ani. Tânărul botoşănean circula regulamentar în momentul în care celălalt autoturism s-a izbit în el.

Și-a aflat sentința, după ce a comis un accident mortal: Călugăr încarcerat în Penitenciarul Botoșani!
În cursul zilei de ieri, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, din județul Suceava, a primit spre aplicare mandatul de executare a pedepsei emis de Judecătoria Rădăuți față de un bărbat de 43 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fapte comise în urma unui eveniment rutier.
 
Bărbatul a fost identificat de polițiști, fiind încătușat, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani. Bărbatul, Florin Ștefan, cunoscut drept "pustnicul de la Costileva", era până în primăvara anului 2016 un călugăr căutat de foarte mulţi credincioşi.

După ce - în 2016 - a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea a două persoane și rănirea a altor șase, călugărul şi-a aflat marți pedeapsa finală: 3 ani şi 2 luni de închisoare în regim de detenţie. 

Cumplitul accident a avut loc pe 23 aprilie 2016, în evenimentul rutier fiind implicat şi un şofer din Botoşani, în vârstă de 30 de ani. Tânărul botoşănean circula regulamentar în momentul în care un alt autoturism s-a izbit în el.

În timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G, pe raza comunei sucevene Brodina, călugărul s-a angajat în depăşirea unui autoturism care circula în faţa sa, însă, din cauza vitezei excesive şi a faptului că drumul pe care circula era acoperit cu pietriş, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de un tânăr de 30 de ani, din comuna Durnești, județul Botoșani. 

În urma coliziunii, a rezultat decesul unui bărbat de 79 de ani, din comuna Brodina (socrul șoferului din Botoșani), pasager al autoturismului care circula regulamentar, şi al unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Suceava, pasager al autoturismului condus de bărbatul de 41 de ani, precum și vătămarea corporală a 6 persoane, printre care și conducătorul auto de 30 de ani. Potrivit informatiata.ro, în mașina condusă de tânărul din Botoșani se afla și fiica acestuia, în vârstă de 5 ani, dar copila a scăpat cu doare câteva contuzii. Cele 6 victime au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Potrivit Monitorul de Suceava, la momentul accidentului, pustnicul locuia singur într-o zonă înaltă, aflată foarte aproape de graniţa cu Ucraina. Totuşi, acesta primea des la locul de rugăciune persoane care doreau să se reculeagă. De precizat şi că bărbatul este monah la Mănăstirea Dobrovăţ, din judeţul Iaşi, iar la Costileva era pe cont propriu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
95

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
79

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...